Dramă într-o familie din Timiş: un bărbat a fost omorât în bătaie de amantul iubitei, iar inima lui a salvat o altă viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Puiu era prieten de mai mulţi ani cu agresorul, Petrică Epure, doar că amândoi o iubeau pe aceeaşi fată. Iubitul oficial, Laurențiu, a aflat în cele din urmă că este înşelat şi s-a dus să ceară socoteală. După ce s-au bătut, Laurențiu Puiu a ajuns în spital în stare critică, iar ulterior a intrat în moarte clinică. Medicii i-au recoltat organele.

În primă fază, Petrică Epure a fost audiat de poliţişti şi nu arestat, pentru că nimeni nu se aştepta ca victima să moară pe patul de spital. Se pare că nu pumnii primiţi au fost cei care l-au adus în moarte cerebrală pe Laurenţiu Puiu, ci faptul că şi-a spart capul după ce a căzut pe asfalt. Medicii au încercat să îi salveze viaţa, dar a fost imposibil.

Vestea crimei a ajuns rapid şi la urechile vecinilor, mai ales că Petrică Epure şi Laurenţiu Puiu erau vecini, ei locuind în acelaşi bloc, la o scară distanţă unul de celălalt. În plus, îşi petreceau mare parte din timp împreună. "Nu mă aşteptam să se omoare, mai ales că păreau prieteni atât de buni. Am auzit noaptea ceva urlete în faţa blocului, dar nu îmi imaginam că se omoară pentru o femeie. Dimineaţă mi-au spus vecinii că Puiu e mort", a spus Mircea Covaciu, vecinul victimei şi agresorului.

image

Foto: Agresorul şi victima locuiau în acelaşi bloc

"Până la crima asta puteam să jur că stăm într-un cartier liniştit. În fiecare seară stau şi să mă uit la lumânările aprinse în faţa blocului şi nu pot să îmi explic cum s-a întâmplat nenorocirea asta", spune Aurica Todor, o altă vecină.

Rudele timişoreanului au decis ca organele interne ale celui pe care l-au iubit să fie recoltate, iar alte trei vieţi din ţară să beneficieze de un transplant. Inima victimei a ajuns la Târgu-Mureş, unde un bărbat de 59 de ani a avut parte în urma operaţiei de o viaţă nouă. „Probabil a fost o decizie foarte grea pentru familie, dar îi respect pentru ceea ce au făcut. Ştiu că e o pierdere foarte mare pentru ei, dar e o mare bucurie pentru familia mea", a spus Iulia Râcean, fiica bărbatului care a primit o nouă inimă.

image

Foto: Rudele celui care a primit inima timișoreanului s-au rugat pe durata operaţiei pentru sufletul victimei

Procurorii l-au dus ieri la arestare pe Petrică Epure la Tribunalul Timiş, însă judecătorii au hotărât ca agresorul să fie cercetat în libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte.

image

Foto: Lumânările au fost puse în locul unde a fost doborâtă victima

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite