Dragostea nu are vârstă. Un cuplu din Timişoara sărbătoreşte 59 de ani de căsnicie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua îndrăgostiţilor a fost sărbătorită la sediul Regionalei Poşta din Timişoara de 14 cupluri de pensionari, care au dezvăluit secretul longevităţii mariajelor. Gheorghe şi Melania Băruţă se pot lăuda cu 59 de ani de căsnicie.

Cel mai în vârstă cuplu de îndrăgostiţi care a venit la sărbătoarea de Valentines Day, organizat de Regionala Poşta Timişoara, se mândreşte cu 59 de ani ani de căsnicie. Gheorghe şi Melania Băruţă s-au căsătorit pe 12 februarie 1952. “Dacă suntem de atâta vreme împreună înseamnă că ne-am înţeles în viaţă. Asta e secretul. Am un băiat care a divorţat. Cei din ziua de azi sunt prea nervoşi, nu se înţeleg, nu se suportă, dar se căsătoresc. Eu am fost sportiv de performanţă, am făcut atletism, iar asta i-a plăcut soţiei”, a spus Gheorghe Băruţă, care are 83 de ani.

Mă mir şi eu că a trecut atâta timp. Înţelegerea, răbdarea şi atenţia au fost atuurile lui. A fost şi foarte sincer mereu. Şi mi-a plăcut că nu a fumat şi nu a băut. Şi acum vine cu flori”, a spus soţia acestuia, cu trei ani mai tânără.



"Unde e iubire, acolo e dragoste"

Damian şi Ioana Hohol sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsnicie. “Unde e iubire, acolo e dragoste. Unde e dragoste acolo e linişte. Unde e linişte acolo e pace. Unde e pace acolo e Dumnezeu. Unde e Dumnezeu nimic nu lipseşte!”, a recitat Damian Hohol, pentru a explica secretul fericirii în cuplu. Acesta a cunoscut-o pe Ioana la liceul din Buziaş, unde cei doi erau profesori. Un an a făcut curte iubitei sale până ca aceasta să accepte căsătoria. “Amândoi am jucat într-o piesă de teatru, care se numea Zero barat. Personajele din piesă se iubeau. Acolo ne-am îndrăgostit şi noi”, a povestit Damian Hohol.

Eram ferm convinsă că nu trebuie să mă grăbesc cu căsnicia. Vroiam să fiu mereu independentă. El a fost răbdător şi foarte bun”, a mai adăugat Ioana Hohol.



Clubul pensionarilorînţelepţi

Cele 14 cupluri de pensionari au dansat pe muzica celor de la Colegiul Naţional “Ion Vidu”, au primit diplome şi flori şi au luat masa la restaurantul poştei, precum adevăraţii îndrăgostiţi. Aici s-a înfiinţat cu această ocazie şi primul club al pensionarilor din Timişoara denumit “Clubul înţelepţilor”.
“Am vrut să demonstrăm că dragostea nu are vârstă. Şi nu poatre fi asemănată cu nimic. Vrem să demarăm un proiect ambiţios în care persoanele de vârsta a III-a să se reunească într-un loc. Poşta pune la dispoziţie acest restaurantul pentru acest club care se vrea un Club al înţelepţilor”, a spus Nelu Balaş, directorul Regionalei Poşta Timişoara.



Căsătorie după două luni şi jumătate

Petru şi Rodica Ştefan sunt căsătoriţi de 33 de ani. Şi cei doi au povestit cum a rezistat căsnicia aşa un timp îndelungat. “E un semn că ne-am înţeles bine. Am dus o viaţă echilibrată, cumpătată, cu multă înţelegere şi respect unul pentru celălalt”, a spus Petru Ştefan. Ei au avut nevoie de doar două luni şi jumătate să îşi dea seama că sunt făcuţi unul pentru celălalt. “Mi-am dat seama imediat că de caracterul omului. Mi-a cântat şi încântat. Nu a uitat niciodată de florile mele preferate, freziile”, a declarat Rodica Ştefan.

image
image
image



 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite