Dragan Petricevici: „România a avut ghinion cu Bosnia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragan Petricevici îi averizează pe români la meciurile cu Bosnia
Dragan Petricevici îi averizează pe români la meciurile cu Bosnia

Antrenorul echipei de baschet BCM Elba Timişoara, bosniacul Dragan Petricevici, s-a bucurat că România a căzut cu naţionala ţării sale de baştină. Acesta crede că Bosnia-Herzegovina va scoate patru puncte în meciurile cu România.

Tehnicianul Dragan Petricevici, născut la Sarajevo, îi avertizează însă pe tricolori că nu vor avea viaţă cu uşoară cu Bosnia-Herzegovina, în preliminariile Campionatului European. „Am primit cu entuziasm aceasta veste. E ghinion pentru România. E mai uşor decât cu Serbia, dar Bosnia are o generaţie excepţională”, a declarat Petricevici.

Acesta spune că vedetele bosniecilor sunt Dzeco, Misimovici, Spahici sau Ibisevici, ucători care evoluează în Germania sau Franţa. „Dacă vor juca ca în prelilinariile trecute, când Bosnia a făcut-o foarte bine, iar România prost, şansele sunt de partea alor mei. Bosnia are patru-cinci jucători de Liga Campionilor”, a mai spus Dragan Petricevici.

Acesta susţine că bosniecii nu se pot lăuda cu un campionat intern prea puternic, însă naţionala se bazează în special pe fotbaliştii care joacă în afara ţării. "Campionatul e mult mai slab decât cel românesc. Bugetul echipei campioane nu se poate compara nici cu bugetul unei echipe care se află la retrogradare, în România", a mai spus antrenorul.

Portarul bosniei joacă la „Poli”

Petricevici este omul care l-a adus la Timişoara pe Nemanja Supici, portarul naţionalei Bosniei-Herzegovina. Acesta a fost transferat, în vară, la „Poli”, iar acum concurează cu Pantilimon pentru postul de titular. „Nu ştiu cât de bun e pentru Supici că a picat cu România. Dacă mă gândesc ca un suporter, atunci cred că Pantilimon trebuie să fie titular să aibe meciuri pentru naţională. Dar sunt convins că la Poli va apăra cine este mai bun”, a mai declarat antrenorul de la BCM Elba.

Dragan Petricvici îi încurajează pe suporterilor români să facă deplasarea la meciul din Bosnia, pentru că este o ţară care merită văzută. „Toţi cei care au văzut Sarajevo au rămas uimiţi. La un singur colţ de stradă vor găsi diferite culturi, islamică, ortodoxă şi catolică. Vara este numit oraşul teraselor. Există o stradă lungă de câţiva kilometri, unde maşinile nu circulă, dar e plină de terase", a mai afirmat Petricevici.

Dragan Petricevici a avut curaj să dea şi un pronostic. "În Bosnia vom câştiga noi, iar în meciul din România o să fie egal", a încheiat antrenorul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite