Două timișorence au murit într-un atentat în Siria. Comunitatea siriană din Banat o caută pe mama fetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele au plecat în 2011 la tatăl lor, în orașul Houla, din Siria. Conform membrilor Ascociaţiei Siria Liberă din Timișoara, ambasada română de la Damasc a confirmat decesul celor două tinere.

Ahma și Nisrin Masri au fost ucise în masacrul de la Houla, din Siria. Este vorba despre două tinere cu dublă cetățenie, cu vârste de 18 și 23 de ani. Fetele au plecat anul trecut la tatăl lor, care a terminat Facultatea de Medicină din Timișoara, în anul 1992.

Ambasada României la Damasc a confirmat pentru Ascociaţiei Siria Liberă din Timișoara decesul celor două tinere.

Fetele au murit în urma bombardamentelor de la Al Houla. Am primit confirmarea de la Ambasadă. Cele două au plecat la tatăl lor, anul trecut. Au locuit la Timișoara, în zona complexului studențesc. Facem un apel cu această ocazie, prin presă, mamei feletelor, care din câte știm se află la Timișoara, să contacteze Asociația Siria Liberă. Ea se numește Georgeta Al Masri. Tatăl fetelor se numește Abdul Hakim Al Masri”, a declarat Ziad al Masalameh, vicepreşedintele Ascociaţiei Siria Liberă.

Potrivit ONU, 108 persoane au murit în masacrul de la Houla, majoritatea victimelor fiind executate.

Comunitatea internațională a condamnat în termeni duri masacrul, multe state trecând la expulzarea ambasadorilor sirieni.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite