Timişoara: Două camere la preţ de garsonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garsonierele din marile oraşe au început să se scumpească, în timp ce preţul apartamentelor, este în continuă scădere. De la un an la altul, diferenţele de preţuri în domeniul imobiliar sunt chiar de ordinul zecilor de mii de euro.

Criza financiară determină modificări ale preţurilor din domeniul imobiliar. Dacă încă din iarnă costurile apartamentelor din vestul ţării au început să scadă vertiginos, la ora actuală diferenţa de preţ faţă de alţi ani este chiar şi de până la 40 la sută. În ultimul timp, însă, preţurile se menţin, iar în cazul garsonierelor se observă chiar creşteri.
Conform unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro, la finele lunii mai preţul mediu al unei garsoniere în Timişoara a crescut de la 36.500 euro la 39.500 euro. Variante mai ieftine ale garsonierelor se pot găsi, spre exemplu, în cartiere cum ar fi UMT, Girocului, Dâmboviţa sau Soarelui.

Apartamente ieftine
Apartamentele cu două camere au preţul asemănător cu cel al garsonierelor. În zona Girocului, Soarelui sau chiar Şagului, preţurile variază între 28.000 şi 30.000 de euro, sume asemănătoare cu cele cerute pentru garsonierele din aceleaşi zone. În Circumvalaţiunii, preţurile cresc spre 40.000 de euro atât pentru apartamentele cu două camere, cât şi pentru garsoniere. 
Tendinţa de creştere a preţului pentru garsoniere se manifestă în toată ţara. „Se cons-tată în continuare scăderi de preţuri la apartamentele cu două şi trei camere, Timişoara urmând tendinţa manifestată în celalalte mari oraşe din ţară. La garsoniere, în schimb, apar primele creşteri de preţuri din acest an, în timp ce preţul cerut pentru apartamentele cu patru camere s-au menţinut la acelaşi nivel în luna mai”, a explicat Daniel Crainic, marketing manager în cadrul imobiliare.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite