Dosarul „şpagă la licenţă” ia urma ucigaşului cu Ferrari: a fost mutat la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul „Hyperion”, ai cărui membri sunt acuzaţi că au luat şpagă pentru promovarea examenului de licenţă, a fost trimis în judecată. În dosar sunt judecaţi profesorul de Drept, Gheorghe Stancu, şefa filialei din Caransebeş a Universităţii Hyperion, Nicoleta Gumă şi unul dintre studenţi, Eugen Tacotă. Cei trei au cerut strămutarea procesului şi au obţinut-o.

Scandalul de la Universitatea Hyperion a izbucnit după ce procurorii DNA au intrat pe fir şi i-au arestat pe cei care ar fi pretins şi adunat banii în schimbul promovării licenţei. „În cursul lunii mai 2010, inculpaţii Gumă Nicoleta şi Tacotă Eugen (...) au pretins şi acceptat de 33 studenţi ai Facultăţii de Drept câte 1.500 euro de la fiecare dintre aceştia, promiţând şi garantând că vor promova examenul de licenţă, indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate”, arată procurorii DNA.

În luna august, procurorii au trimis în judecată „lotul Hyperion”, proces care s-a judecat la Tribunalul Caraş-Severin, pe raza căruia s-au petrecut faptele. Avocaţii lui Gumă şi Florea au cerut strămutarea procesului, care s-a judecat la Curtea Supremă. „Am cerut strămutarea pentru nu fi influenţat procesul, ţinând cont că în cauză sunt implicaţi şi poliţişti, jandarmi şi grefiere”, a spus avocatul Nicoletei Gumă, Cosmin Bolosin. Un alt motiv invocat de avocaţi a fost şi presiunea mediatică. „Eu îl reprezint şi pe Cristian Ungur (tânărul care a intrat cu maşina pe pista de motociclism). Am cerut strămutarea şi în cazul lui pentru că judecătoarea şi-a motivat decizia în funcţie de impactul mediatic”, a mai spus Bolosin.

Dosarul Hyperion a fost repartizat la Tribunalul Dolj din Craiova. „Aşa a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a mai spus Bolosin. Tot la Craiova s-a refugiat şi Adrian Cocoană. În cazul ucigaşului cu Ferrari, strămutarea s-a întors împotriva lui, Cocoană fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite