Dosarul „şpagă la Finanţe”, trimis în judecată. Vezi de ce este acuzată fosta directoare a Fiscului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ionescu şi Ionel Olari (dreapta) au pătat imaginea Fiscului
Gabriela Ionescu şi Ionel Olari (dreapta) au pătat imaginea Fiscului

Procurorii DNA Timişoara au finalizat cercetările în dosarul în care fosta directoare executivă adjunctă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, Gabriela Ionescu, a fost arestată pentru fapte de corupţie. 

Fosta directoare adjunct a DGFP Timiş, Gabriela Ionescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată (şase acte materiale) şi trafic de influenţă (cinci acte materiale). În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi concubinul Gabrielei Ionescu, Dinu Călin. Acesta este acuzat de aceleaşi infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată. Concret, cei doi sunt acuzaţi de procurorii DNA că i-au solicitat unui patron de firmă bani şi bunuri în valoare de 12.500 de euro şi 41.000 de lei, în schimbul protecţiei fiscale. „În cursul anului 2011, inculpata Ionescu Gabriela, în calitate de director executiv adjunct în cadrul D.G.F.P. Timiş – Activitatea de Inspecţie Fiscală, a pretins de la un denunţător, direct sau prin intermediul inculpatului Dinu Călin Ioan, persoană apropiată inculpatei, diverse sume de bani şi bunuri în valoare totală de 12.500 euro şi 40.985,42 lei. Banii au fost pretinşi pentru ca, în virtutea funcţiei sale de conducere a activităţii de inspecţie fiscală, inculpata Ionescu Gabriela să protejeze activitatea societăţilor comerciale reprezentate de denunţător de eventualele controale de specialitate, fie prin exercitarea influenţei asupra subordonaţilor săi, fie personal, în sensul că îşi va încălca atribuţiile de serviciu astfel încât D.G.F.P. Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător”, se arată în rechizitoriul DNA. 

Potrivit datelor emise de procurorii DNA, din suma solicitată, Gabriela Ionescu a primit efectiv bani şi bunuri în valoare de 10.000 de euro şi 21.000 de lei. Atât Gabriela Ionescu, cât şi Dinu Călin sunt judecaţi în stare de arest preventiv, iar dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite