Timişoara: Dosarele penale de doi lei ale procurorilor cu salarii de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Dosarele penale de doi lei ale procurorilor cu salarii de lux
Timişoara: Dosarele penale de doi lei ale procurorilor cu salarii de lux

Cei mai bine plătiţi procurori din Banat au rezolvat cu trimitere în judecată doar 19 dosare penale ale unor hoţi şi şoferi băuţi.

CITEŞTE ŞI:

Procurorul care munceşte cât 13 magistraţi de lux
Procurorul cu 1.300 de dosare penale
Şeful clanului romilor de mătase fentează justiţia termen după termen
Dosarele "baştanilor" au fost muşamalizate la Parchet

Hoţi de gumă de mestecat, şoferi băuţi şi angajaţi care fură din supermarketuri. Aceştia sunt actorii din dosarele penale soluţionate de procurorilor cu salarii de lux din Banat, care încasează în fiecare lună salarii cuprinse între 6.000 şi 12.000 de lei.

Este vorba despre cei 13  magistraţi ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au atribuţii să soluţioneze dosare penale grele în care sunt implicaţi ofiţeri de poliţie, avocaţi, magistraţi, notari, executori judecătoreşti, s-au relaxat în acest an rezolvând doar dosarele cu infractori mărunţi.

Magistraţii au reuşit să soluţioneze doar dosare în care autorii fuseseră identificaţi de poliţie şi au comis infracţiuni care erau de competenţa procurorilor inferiori. Cum magistraţii de lux nu au soluţionat dosare grele, ei au luat din dosarele procurorilor inferiori, ca să le iese dosare soluţionate la bilanţ.

Hoţi din supermarket şi şoferi băuţi

Aproape jumătate dintre cele 19 dosare penale soluţionate cu trimitere în judecată de către procurorii de lux îi vizează pe şoferii prinşi băuţi la volan sau care au produs accidente uşoare.

Alte dosare penale sunt întocmite pe numele unor hoţi care au furat câteva televizoare dintr-un supermarkert, au furat două laptopuri  sau au încercat să comită înşelăciuni, însă au fost prinşi chiar de victime. 

În dosarele cu violenţă, procurorii au cercetat un bărbat care şi-a bătut nevasta cu cărămida şi alţi doi ucigaşi arădeni care au omorât o bătrână pentru 32 de lei.

În alte aproape 600 de dosare, procurorii nu au găsit probe sau au dat nişte amenzi simbolice, de cel mult 1.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite