Timişoara: Dosare de doi lei ale procurorilor grei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Dosare de doi lei ale procurorilor grei
Timişoara: Dosare de doi lei ale procurorilor grei

Magistraţii şi-au pierdut vremea cu găinari care au furat laptopuri, telefoane mobile şi au schimbat etichetele la produsele din supermarketuri.

Hoţi de gumă de mestecat, şoferi băuţi şi angajaţi care fură din supermarketuri. Aceştia sunt găinarii din dosarele penale soluţionate de procurorii cu salarii de lux din Banat, care încasează în fiecare lună salarii cuprinse între 6.000 şi 12.000 de lei.

19 dosare „uşurele”

Este vorba despre cei 13 magistraţi ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au atribuţii să soluţioneze dosare penale grele în care sunt implicaţi ofiţeri de poliţie, avocaţi, magistraţi, notari, executori judecătoreşti, s-au relaxat în acest an rezolvând doar cazurile cu infractori mărunţi.

Magistraţii au reuşit să soluţioneze doar dosare în care autorii fuseseră identificaţi de poliţie şi au comis infracţiuni care erau de competenţa procurorilor inferiori. Cum anchetatorii de lux nu au rezolvat dosare grele, ei au luat din cazurile procurorilor inferiori, ca să aibă cu ce să se laude la bilanţurile trimestriale. „Procurorii au soluţionat 602 dosare penale, dintre care 19, cu rechizitoriu”, a spus procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, Mariana Boer.
Aproape jumătate dintre cele 19 dosare soluţionate cu trimitere în judecată de procurorii de lux îi vizează pe şoferii prinşi băuţi la volan sau care au produs accidente uşoare, care sunt de obicei rezolvate de procurorii inferiori.  Alte dosare penale sunt întocmite pe numele unui hoţ care a furat câteva televizoare dintr-un supermarkert, altul care a furat două laptopuri de la firma la care încerca să se angajeze.

Găinării pe bani grei

Un alt tânăr a fost trimis în judecată de procurorii de lux după ce a încercat să înşele doi arădeni. Victimele l-au căutat pe internet şi au descoperit din ziarele online că a mai înşelat şi alţi oameni, astfel că l-au dat ei pe mâna procurorilor.
În dosarele cu violenţă, anchetatorii au cercetat un bărbat care şi-a bătut nevasta cu cărămida şi alţi doi ucigaşi arădeni care au omorât o bătrână pentru 32 de lei, însă agresorii au fost identificaţi de poliţie în momentul în care ancheta a fost preluată de procurori.

În alte aproape 600 de dosare, procurorii nu au găsit probe sau au dat amenzi de cel mult 1.000 de lei. „Nu putem să scoatem oamenii vinovaţi atunci când nu sunt probe”, a spus procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Vasile Bâc.

583 de dosare penale au închis procurorii de lux din lipsă de probe sau i-au amendat pe cei vinovaţi cu maximum 1.000 de lei


Magistraţii de lux nu au soluţionat dosare grele şi au luat din dosarele inferiorilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite