Dorel Batovski, timişoreanul cu o viaţă de militar printre cursele comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 24 de ani de carieră militară, pilotul Dorel Batovski a decis să renunţe la avioanele militare şi să se urce la manşa avioanelor comerciale. Avansare după avansare, timişoreanul a ajuns vicepreşedinte al grupului Carpatair.

Ca orice copil, Dorel Batovski s-a visat de mic copil şofer, tractorist şi aviator. Avea înclinaţie spre domeniile tehnice ca aproape orice băiat. Şcoala generală a făcut-o atât la oraş, cât şi la ţară, în funcţie de serviciul părinţilor. A ales să urmeze cursurile Liceului Militar „Tudor Vladimirescu" de la Craiova, loc unde a şi decis să urmeze cariera militară.

În 24 de ani de cariera militară, Dorel Batovski a fost martor la mai multe etape ale evoluţiei armatei romane. Înainte de 1989, sistemul funcţiona pe standardele implementate în urma Tratatului de la Varşovia. După 1989, într-un sistem conservator, armata s-a urnit greu, iar aviaţia a suferit din lipsa resurselor, adica a petrolului şi implicit a orelor de zbor.

"În perioada 1998-2001, am zburat numai câte 30 de minute în fiecare an pentru a ne putea menţine calificarea de personal navigant. Odată cu începerea procesului de aderare la NATO au venit şi resursele, a fost modificat şi Mig-ul 21„LanceR" şi am inceput un program intensiv de pregătire după noile standarde. Apoi România a început să reducă din numărul de baze militare şi în 2004 a venit şi rândul Bazei 93 Aviaţie Vânătoare Bombardament din Timişoara. Pentru mine cariera militară a însemnat tot timpul zborul. Nu m-am gândit să renunţ la el niciodată", îşi aduce aminte Dorel Batovski de momentul în care a decis să renunţe la stat pentru privat.

Citeşte mai multe despre viaţa
printre avioane a lui Dorel Batovski,
mâine dimineaţă, în

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite