Timişoara: Doi „traficanţi” de arme prinşi cu acte în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni germani au declarat la Vama Cenad armele de vânătoare, însă au fost reţinuţi de poliţişti pentru că legea românească diferă de normele europene.

Scandal la Vama Cenad. Cei doi cetăţeni germani circulau cu două microbuze şi au încercat să intre aseară în ţară pe la Vama Cenad.

Ei au declarat la intrarea în ţară cele 14 arme de vânătoare, dintre care unele erau cu lunetă, plus cele 1.000 de gloanţe. Poliţiştii de frontieră nu cunoşteau legislaţia şi i-au reţinut pe cei trei, care au fost predaţi poliţiştilor Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice al Poliţiei Timiş.

Practic, nemţi aveau acte de provenienţă pentru muniţia transportată, traduse în româneşte, însă nu aveau anumite avize cerute de legile româneşti, care sunt mai stricte decât cele europene. "Pentru unele acte nu aveau anumite avize", a spus inspectorul Sergiu Rus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Ei au fost reţinut şi audiaţi de procurorii timişoreni, fiind suspectaţi de trafic cu armament, deşi ei au declarat că doar aduc mai multe comenzi în Românai şi au actele în regulă.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite