Timişoara: Discriminarea îşi arată colţii în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Discriminarea îşi arată colţii în Banat
Timişoara: Discriminarea îşi arată colţii în Banat

Reprezentanţii spitalului susţin că medicii nu sunt vinovaţi de răpirea micuţei şi lasă totul în seama poliţiei.

Familia fetiţei răpite de la Spitalul „Louis Ţurcanu” acuză conducerea Spitalului „Luis Ţurcanu” de neglijenţă. Aceştia nu pot înţelege cum a putut dispărea un copil dintr-un spital şi se simt dezarmaţi de nepăsarea cu care este tratat cazul fetiţei lor.
„O să mergem la tribunal. Mergem până la capăt, pentru că nu se poate aşa ceva. Noi am lăsat fata pe mâna unor medici care nu au fost în stare să aibă grijă de ea. Cum e posibil să se fure un copil? Unde a fost portarul, ce făceau medicii de gardă? Ei sunt răspunzători pentru tot. Ei ştiu ce s-a întâmplat, dar nu spun nimic”, a spus Maria Novacovici, bunica Denisei, fetiţa de două luni care a dispărut duminică noaptea.

„Personalul nu e vinovat”

„Au spus că noi ne-am răpit copilul ca să scape. Cred că, dacă suntem ţigani şi nu avem bani, o să ne lăsăm. Dacă dispare o găină din curte, se face mare scandal. Acum, nimeni nu spune nimic”, a spus Nelu Novacovici, bunicul fetiţei. Medicii de la spitalul „Louis Ţurcanu” spun că nu este de competenţa lor să facă anchete şi spun că nu pot fi acuzaţi de discriminare. „Conducerea spitalului  nu are competenţa să facă ancheta. Ancheta e în seama poliţiei, iar ei ştiu foarte bine ce au de făcut”, a spus Adrian Crăciun, directorul Spitalului de Copii din Timişoara. Medicul insistă pe faptul că s-au luat toate măsurile ce trebuiau luate şi că nu este vina nimănui că acest incident s-a întâmplat.

„Copiii sunt răpiţi în fiecare zi. Se putea întâmpla oriunde şi în casa oricui. Eu nu pot să învinuiesc personalul, pentru că toate uşile au fost închise, geamurile erau închise, practic erau cu totul închişi înăuntru”, a continuat Adrian Crăciun.
În plus, reprezentanţii Spitalului „Louis Ţurcanu” spun că ancheta este în desfăşurare şi că poliţia se ocupă foarte atent de acest caz. „Există o anchetă. Este foarte profesionist condusă. Noi ţinem legătura cu investigatorii şi probabil că, în foarte scurt timp copilul va fi adus inapoi”, a încheiat directorul Spitalului de Copii.

Părinţii reveniţi ieri din Franţa au fost audiaţi timp de două ore la poliţie. Aceştia se roagă ca micuţa Denisa să fie adusă înapoi, pentru că, spun ei, dacă nu primeşte tratament, poate să moară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite