Directorul de la Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, a părăsit primăria după 20 de ani de șefie: „A plecat cu tot cu secretară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţia prezentată în premieră de Adevărul de Seară Timişoara s-a confirmat mai repede decât se aşteptau unii. Şeful Direcţiei de Patrimoniu din Primăria, Nicuşor Miuţ, s-a ţinut de cuvânt şi a plecat din primărie. Atribuţiile sale au fost preluate de interimarul Martin Staia. 

Adevărul de Seară Timişoara a publicat în exclusivitate informaţia potrivit căreia, Nicușor Miuț, director la Patrimoniu din 1992, pleacă din primărie. În momentul în care a apărut informația, Miuț nu a dat ca sigură și data când va pleca, lăsând să se înțeleagă că sunt șanse să se răzgândească. Surse din primărie susțin însă că nu a mai fost cale de întoarcere, iar Nicușor Miuț și-a încheiat contractul cu Primăria Timișoara încă de la întâi iunie, iar săptămâna trecută a  fost ultima în care Miuț a mai fost la lucru, urmând ca de azi atribuțiile sale să fie preluate de Martin Staia, rudă a viceprimarului Adrian Orza. „Și-a luat rămas bun de la colegi. A plecat cu tot cu secretară”, au spus surse din cadrul Primăriei Timișoara. 

Are probleme cu banii

Când a făcut publică intenția de a demisiona, Miuț a spus că pleacă din primărie din cauza salariului foarte mic. „Principalul motiv este salariul foarte mic. Am ajuns să iau 2.700 de lei în mână, de la un câştig mediu lunar de 10.000 de lei în 2008-2009”, a declarat Nicuşor Miuţ. Un alt motiv invcat de şeful Direcţiei de Patrimoniu este starea de sănătate. „Din cauza programului şi a stresului am suferit o hernie cervicală. Nu mai vreau să lucrez în sistemul ăsta. Sănătatea mea este mai presus decât să mi se spună director la primărie. Nu mă interesează titlurile. O să lucrez în privat”, a mai spus Miuţ. 

Întrebat dacă demisia sa are vreo legătură cu ancheta DNA, în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu, Ncuşor Miuţ a negat categoric vreo relaţie între demisie şi anchetă. „Nu are nicio legătură una cu alta. Eu am avut de-a lungul anilor sute de dosare penale, dacă era aşa ar fi trebuit să plec de la primul”, a susţinut directorul Direcţiei de Patrimoniu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite