Director important din primărie, urmărit penal de DNA pentru un hectar de teren dat cadou celui mai mare club de fițe din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” Timișoara a dezvăluit momentul în care procurorii DNA au început cercetările în cazul Heavan, unde primăria a închiriat 15.000 de metri pătrați și a luat bani pentru 3.200. Acum ancheta evoluează cu începerea urmăririi penale împotriva șefului de la Direcția de Patrimoniu, Nicușor Miuț, unul din cele mai influente personaje din Timișoara. 

Procurorii DNA Timișoara au început urmărirea penală împotriva șefului Direcției de Patrimoniu, unul din cei mai importanți oameni din Primăria Timișoara. Miuț este acuzat de abuz în serviciu după ce clubul Heaven Studio, cel mai mare club de fițe din Timișoara, a primit în folosință gratuită peste un hectar de teren, aducând bugetului local un prejudiciu de 50.000 de euro. „Pot să vă confirm că a început urmărirea penală, ceea ce înseamnă transformarea din calitate de făptuitor în învinuit. Ca în orice dosar până la o decizie a instanței, prezumția de nevinovăție există”, a spus șeful DNA Timișoara, Tamaș Shifbeck. Nicușor Miuț nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere legat de acuzațiile care i se aduc. 

Club de fițe la preț de gara

Ancheta DNA a început după un un control fiscal la care s-a descoperit că, de la închiriere şi până acum, firma care deţine clubul Heaven a folosit 15.000 de metri pătraţi (un hectar şi jumătate), dar a plătit doar pentru 3.200 de metri pătraţi. Mai exact clubul a plătit doar spaţiul pe care se află discoteca, în timp ce terenul folosit ca plajă sau spaţiu verde a fost dat de pomană. „Suprafaţa bazei de agrement este de 15.000 de metri pătraţi, dar suprafaţa construcţiilor este de 3.200. Restul suprafeţei sunt alei de acces şi spaţii verzi care deservesc construcţia”, a justificat cadoul şeful Serviciului Biroului Spaţii-Terenuri din Primăria Timişoara, Marius Voicu, imediat după declanșarea anchetei.

Potrivit lui Voicu, chiria de la Heaven a fost la început 2.500 de lei, crescând odată cu rata inflaţiei până la maximum 5.000 de lei lunar. Voicu a mai spus că primăria a deschis deja proces pentru recuperarea banilor neîncasaţi. Surse din primărie susțin că și subalternul lui Miuț, Marius Voicu, este în antenția procurorilor. 

Miuț, „naș” pentru Ionelaș

Nicușor Miuț este un personaj foarte controversat în Timișoara. Dincolo de asta, el a fost cel care a descoperit falsurile din dosarul mafiei imobiliare. De aici a plecat ancheta în care a fost arestat Ionelaș Cârpaci și asociatul său Francisc Kelemen și în urma căreia au fost trimise în judecată 10 persoane. De altfel, în primăvară, chiar cu o zi înainte de a fi arestat, Ionelaș Cârpaci a cerut audiență la Miuț. „Nu era programat pentru audienţe. Eu primesc pe oricine dacă este înscris în audienţă”, a spus atunci Nicuşor Miuţ. Acesta a mai spus că primeşte uneori cetăţeni şi peste programări, însă de acest privilegiu nu se bucură şi Ionelaş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite