Timişoara: Primăria fierbe în afacerea de la Ştrandul Termal. Director acuzat de implicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou bazin de relaxare în aer liber din Banat ar putea fi scos la licitaţie. Chiriaşul, sirianul Hajar Husam, avertizează că nu pleacă fără să îşi recupereze banii mai ales că a fost învăţat din primărie cum să investească.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Director din primărie, acuzat de un sirian de implicare într-o afacere de cinci milioane de euro


Ştrandul Termal a fost închiriat prin licitaţie publică în anul 2009 pentru o perioadă de cinci ani până în 30 iunie 2006. În tot acest timp, spaţiul a fost renovat iar investiţia a fost finalizată în acest an, odată cu expirarea contractului. În luna iunie, când contractul a expirat, Comisia pentru Spaţii Publice a primăriei, formată din primar, viceprimari, directori din primărie şi consilieri locali, a hotărât prelungirea contractului până la încheierea sezonului estival. Acum răgazul dat de comisie a expirat, iar primăria vrea să scoată spaţiul la licitaţie, situaţie care nu îi convine deloc sirianului pus să plece de la Ştrandul Termal odată cu terminarea investiţiei despre care spune că depăşete cinci milioane de euro.

Sfaturi din primărie


Hajar Husam spune că a ridicat încă de la bun început problema perioadei de închiriere pentru că ştia că are în plan o investiţie mare, care durează. „Înainte de a face investiţia am fost la domnul Miuţ, directorul de la Patrimoniu. Mi-a zis să stau liniştit că pot să şi cumpăr dacă vreau. I-am zis că nu mă interesează să cumpăr dacă am o perioadă mai lungă de închiriere. Dânsul m-a liniştit că pot să dau drumul la investiţie. Mi-a spus că dacă investesc acolo nu poate să mă scoată nimeni”, a spus Hajar Husam.

La rândul său, Nicuşor Miuţ admite că nu trebuie să se organizeze o licitaţie şi contractul trebuie prelungit până la recuperarea investiţiei. „Aşa ar fi logic, să i se prelungească pentru că dacă va merge în instanţă 99,99 % va câştiga”, a spus Nicuşor Miuţ. Acesta a mai spus că o soluţie potrivită ar fi prelungirea pentru o perioadă de 8-10 ani „ca să aibă şi el (n.r. chiriaşul de la Ştrandul Termal) un beneficiu”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite