Directoare de la Universitatea Hyperion şi de la Muzeul Caransebeş, arestată pentru trafic de influenţă la licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Gumă, coordonatorul filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion şi Eugen Tacotă - consilier în Oţelu-Roşu şi student în acelaşi timp, au fost arestaţi ieri într-un dosar de corupţie. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi luat bani de la studenţi, în schimbul asigurării că vor trece cu bine de examenul de licenţă.

Ancheta în care directoarea şi consilierul au fost arestaţi arată că studenţii dădeau câte 1.500 de euro pentru a trece fără problemă de examenul de licenţă. Banii strânşi de studentul care era şi consilier local, erau apoi transportaţi la Bucureşti de către directorul Nicoleta Gumă şi predaţi ulterior unui profesor de drept civil din Capitală. Localnicii din cele două oraşe nu sunt surprinşi de acţiunea DNA, care a dat startul anchetei. Imaginea celor doi suspecţi este una proastă în oraşul natal. Din anul 2006, Universitatea „Hyperion” şi-a deschis un punct de lucru la Muzeul de Etnografie din Caransebeş, unde femeia este directoare şi cadru didactic coordonator. Gumă mai are un fiu, iar soţul ei a murit în urmă cu mai mulţi ani. La rândul său, acesta a fost şi el director la acelaşi muzeu. Femeia nu este foarte simpatizată de caransebeşeni, iar mulţi dintre ei se aşteptau să se întâmple un astfel de eveniment.

Absolventă la Sibiu

Potrivit declaraţiei de avere, postată pe site-ul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, instituţie căreia muzeul îi este subordonată, în cursul anului trecut, numai din salariile de la universitate, Nicoleta Gumă a avut un venit de 21.000 de lei. În plus, venitul obţinut din salariul de director este de 30.000 de lei. Alţi bani, a mai obţinut din calitatea de membru în comisia de atribuire a denumirilor sau efectuarea de expertize, respectiv, 31.500 de lei. Directoarea de muzeu este şi doctor în filologie din anul 2003, iar lucrarea de doctorat a susţinut-o la Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu.



Nici Eugen Tacotă (foto sus), membru în partidul lui Gigi Becali nu era privit foarte bine în Oţelu-Roşu. După ce a fost plecat în străinătate pentru câţiva ani, Eugen Tacotă, s-a reîntors Oţelu-Roşu, unde a pus bazele unei mici afaceri. Nimeni nu ştie, însă, din ce anume şi-a făcut averea în Italia. În prezent, deţine o pizzerie, un restaurant, o discotecă şi un magazin alimentar în centrul oraşului. Din 2008, este consilier local. „Nu pot să-mi explic ce s-a putut întâmpla. Eu, unul, sunt şocat de veste. Personal, bănuiesc că s-a strecurat o greşeală“, a declarat Aurel Marinescu, coleg de partid cu Eugen Tacotă.

image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite