Timişoara: Sabău nu poate uita înfrângerea cu Dinamo Zagreb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Sabău nu poate uita înfrângerea cu Dinamo Zagreb
Timişoara: Sabău nu poate uita înfrângerea cu Dinamo Zagreb

Tehnicianul lui „Poli” şi-a recunoscut greşelile la aproape două săptămâni după meciul pierdut în Liga Europa şi este îngrijorat pentru partidele următoare. Neluţu Sabău îşi doreşte ca situaţia lui Cristian Mejia să se rezolve cât mai repede.

Cu şase dintre jucătorii de bază plecaţi la echipele naţionale, Ioan Ovidiu Sabău a considerat că un joc-şcoală este suficient pentru sfârşitul săptămânii. „Am vrut să completăm pregătirea bună din ultimele zile, o pregătire intensă. Am considerat că e oportun să jucăm 90 de minute, chiar dacă doar între noi”, a spus antrenorul după meciul de antrenament.
Chiar dacă adversarul pare accesibil, tehnicianul este îngrijorat înaintea partidei cu Ceahlăul tocmai din cauza convocărilor. „Sper să nu ne afecteze prea mult absenţa internaţionalilor de la antrenamente. Tot timpul primul meci după convocări este cel mai greu, ai jucători obosiţi, unii ajung târziu înapoi”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Îngrijorat pentru Mejia

Columbianul Cristian Mejia nu poate juca încă pentru timişoreni, situaţia dintre jucător şi Deportes Tolima fiind încă nelămurită. „Sunt foarte multe discuţii, semne de întrebare. Nu ştiu de partea cui este dreptatea şi nu vreau să speculez. Clubul lucrează pentru a rezolva situaţia şi merită efortul, pentru că este vorba de un jucător foarte bun”, este de părere Neluţu Sabău.

Mejia se protejează, nu vrea să forţeze până nu va fi oficial jucătorul nostru, nu vrea să rişte o accidentare şi îl înţeleg. E preocupat, e trist, are probleme în familie. Provine dintr-o familie de condiţie modestă, de aceea a venit aici, să joace şi să poată trimite bani acasă. Este o situaţie neplăcută, trăieşte în nesiguranţă, iar asta îl afectează”, a mai spus tehnicianul bănăţenilor.

Remuşcări după Zagreb

Chiar dacă au trecut aproape două săptămâni de la acel 0-3 cu Dinamo Zagreb în Liga Europa, Ioan Ovidiu Sabău nu poate uita acel meci. Discuţia despre sistemul de joc folosit la „Poli” ajunge inevitabil la acea partidă. „Jucătorii au fost afectaţi după eşecul cu Dinamo Zagreb, însă cred că asta îi şi motivează. Am greşit în partida cu Zagreb, am cerut de la Goga şi Claudiu Ionescu ceea ce nu puteau să facă. Cred că cea mai bună soluţie pentru noi în meciurile europene este jocul cu doi închizători”, a mărturisit antrenorul.

Acesta are încredere totală în fotbaliştii săi. „Nu cred în ceea ce s-a scris în presă. Alexa a jucat în meciul cu Zagreb pentru că am încredere în el, ar fi fost o palmă pentru el să nu joace în acel meci. El a venit la conducătorii clubului şi le-a spus ce s-a întâmplat, nu avem ce să-i reproşăm. Nu pot crede că în echipă sunt jucători care nu şi-ar apăra corect şansele sau interesele clubului”, a spus Sabău.

Dejan Rusici e din nou aproape de prima echipă

Afectat multă vreme de accidentări, în special o mai veche problemă la spate, slovenul Dejan Rusici începe să atragă atenţia. „Mă bucură revenirea la formă arătată de Rusici, sper ca în scurt timp să devină o soluţie pentru prima echipă”, a declarat antrenorul Sabău.

Mesajul a fost recepţionat imediat de atacant. „E un lucru pozitiv pentru mine, mă bucur că antrenorul apreciază evoluţia mea. Îmi doresc foarte mult să joc şi trebuie să dau maximum pentru a-l convinge pe antrenor că merit să fiu pe teren. Jucăm în trei competiţii, iar asta înseamnă o şansă în plus pentru fiecare să joace. Este nevoie de toţi jucătorii, pentru că urmează meciuri grele, iar noi avem un lot numeros, acesta este un lucru bun. Dacă voi avea ocazia, voi încerca să ajut echipa şi să profit de şansa oferită”, a declarat Rusici, care a înscris în partida de Cupă cu Sănătatea.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite