Dezastru pentru arhitectura oraşului: jumătate din clădirile istorice cârpite ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii comunitari din Timişoara au fost instruiţi să facă verificări pe linia reabilitării clădirilor istorice. În luna mai, agenţii au verificat 218 clădiri din zona Cetate, constatând că la peste 100 de imobile s-au făcut lucrări ilegale.

La începutul acestei luni Poliţia Comunitară a  declanşat o amplă operaţiune de verificare a imobilelor monumente istorice din zona centrală, constatând că s-au făcut o serie de lucrări neautorizate. Mai exact, proprietarii au comis ilegalităţi montând geamuri sau uşi din termopan neconform. Fenomenul a luat o aşa amploare în oraş, încât din 218 clădiri verificate în zona centrală, agenţii au constatat că jumătate sunt cârpite ilegal.

Verificări în tot oraşul

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare promit că se vor verifica în continuare clădirile din oraş şi se va face un inventar al lucrărilor ilegale. Poliţiştii comunitari au întocmit note de constatare fiecărui imobil unde există astfel de nereguli şi au executat planşe foto, acestea fiind înaintate Direcţiei de Urbanism a Primăriei Municipiului Timişoara spre soluţionare. Periodic, opinia publică va fi informată cu privire la constatările efectuate, iar la finalizare se vor face publice măsurile legale luate. Următoarea zonă luată la puricat de agenţi este cartierul Fabric.

Atac fără precedent la arhitectul-şef

Primarul Gheorghe Ciuhandu şi arhitectul-şef al oraşului, Sorin Ciurariu, sunt la cuţite după ce edilul a propus desfiinţarea Direcţiei de Urbanism şi reorganizarea ei. În şedinţa de Consiliu Local, primarul şi-a motivate acţiunea prin ineficienţa Direcţiei, mai mult decât atât, primarul a lansat un atac fără precedent la adresa lui Ciurariu, inclusive pe aceasta temă a clădirilor istorice din Timişoara. „Trebuie să primesc sesizări de la nemţi şi de la alte persoane despre lucrările ilegale la clădirile istorice”, a spus primarul înţepându-l pe Ciurariu. Acesta nu i-a răspuns primarului pe această temă, dar susţine că desfiinţarea Direcţiei de Urbanism şi înfiinţarea Instituţiei Arhitectului-şef este ilegală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite