Dezastrele lumii au declanşat isteria Apocalipsei. Liderii creştini din Timisoara: „Trebuie să fim pregătiţi oricând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după cutremurele care au avut loc în ultimele zile, forumurile portalurilor de ştiri, dar şi site-urile de socializare au „explodat”, lansându-se adevărate dezbateri pe tema semnificaţiei dezastrelor care au loc în lume.

"Nostradamus" de Banat a fost bătut şi călcat în picioare în sediul Consiliului Judeţean Timiş

„O naţiune se va ridica împotriva altei naţiuni şi o împărăție împotriva alteia, va fi foamete şi vor fi cutremure peste tot, dar toate acestea sunt doar începutul durerilor naşterii. (Matei 24:7-8)”, a scris  pe Facebook Kenneth Savage, din Illinois, citând un pasaj din Biblie. „În Sfânta Scriptură este scris că în zilele din urmă vor fi mari nenorociri. Vă dau şi un cuvânt din Biblie: „Să ştiţi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele”. Asta înseamnă că venirea Domnului Isus Hristos este aproape. Nu ne rămâne decât să ne pocăim”, a comentat Adrian, pe www.adevarul.ro.

„Câtă ipocrizie oamenilor. Sunt fenomene naturale, care se petrec la tot pasul. Sunteţi nebuni. Pocăinţă?? Mă laşi? Ne ducem de râpă cu nişte oameni ca voi. Sunt lucruri normale, care se petrec în viaţa noastră. Nu necesită să ne prostim cu pocăinţa”, a fost răspunsul tranşant primit de Adrian de la alt cititor.

Mitropolitul Nicolae Corneanu: „Numai Dumnezeu ştie când o să fie Sfârşitul”

„Adevărul de seară” i-a consultat pe liderii bisericilor din Timişoara care au comentat reacţia oamenilor la aceste dezastre, dar şi semnificaţia evenimentelor. „Sunt fenomene normale şi obişnuite. Nu este cazul să ne panicăm. Numai Dumnezeu ştie când o să vină Sfârşitul. Noi trebuie să fim pregătiţi”, a spus mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţia Sa, Nicolae Corneanu.

Nicolae Corneanu

Pastorul Alexandru Neagoe: „Trebuie să veghem permanent”

Alexandru Neagoe, pastor baptist la una din cele mai mari biserici evanghelice din Timişoara susţine că întradevăr Biblia spune că „în vremurile din urmă vor fi veşti de războaie şi cutremure”, dar asta nu înseamnă că aceste evenimente aduc odată cu ele Sfârşitul Lumii. „Evangheliile nu încurajează o asociere directă între venirea Domnului şi evenimente de genul acesta. Ideea Evangheliilor este să fii pregătit oricând, nu cu cinci minute înainte”, a spus Neagoe (foto jos), doctor în Teologie.

Acesta a mai spus că potrivit Bibliei, nu este treaba oamenilor de a şti „vremurile sau soroacele” şi orice speculaţii pe tema aceasta dau greş. „Fără nicio excepţie, cei care au încercat să speculeze au greşit. Dezastrele sunt o ocazie care ne conştientizează de faptul că nu ştim nicicare cât avem de trăit”, a mai spus pastorul.

Preotul romano-catolic, Laus Nikola: „Rămâne dorinţa de a fi pregătiţi în orice moment”


Ideea potrivit căreia nimeni în afara lui Dumnezeu nu ştie când va veni Sfârşitul este împărtăşită şi de preotul catolic, Laus Nikola, secretar la Episcopia Romano-Catolică din Timişoara. „Trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru că nu se ştie niciodată când se va întâmpla venirea Domnului. Motivul pentru care suntem în această viaţăeste ca prin ea să ne câştigăm viaţa veşnică, iar pentru asta trebuie să fim pregătiţi oricând”, a spus preotul. Acesta a mai spus că în cazul dezastrelor, Biserica este solidară şi s-au făcut colectări de fonduri şi ajutorări ale sinistraţilor din Haiti, indiferent de confesiunea religioasă.

Alex Neagoe
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite