Deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara au post propriu de televiziune GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub sloganul „Alege să fii liber”, s-a lansat, la Penitenciarul Timişoara, postul de televiziune cu circuit închis Canal 7 Popa Şapcă. Acesta va emite în direct două ore pe zi, de luni până vineri.

Prima emisiune „live”, „Vrem să vă implicaţi”, a fost moderat de Gheorghe Aciu, condamnat la 15 ani pentru înfracţiuni economice. Acesta mai are de executat un an, timp în care va fi vedeta noii televiziuni. Deşi nu a a mai avut de-a face cu meseria de moderator, Aciu pune că este mare fan Marius Tucă.

Ne-am dorit să ajungem aici. Suntem foarte entuziaşti. Emoţiile sunt inerente. Nu am mai avut antecedente cu televiziuni, e ceva absolut nou pentru mine”, a spus Gheorghe Aciu, care l-a avut ca invitat în emisiune pe Andrei, din trupa de teatru Impact.



Vezi galerie foto de la lansarea televiziunii PS7

Două ore "live", două ore în reluare

În cadrul televiziunii PS7 mai lucrează un operator, Ciprian Lupşa, care mai are de executat două luni pentru înşelătorie şi omul de la tehnic, Cornel Mazilu, condamnat la 16 ani pentru trafic de droguri. Acesta s-a mai ocupat şi de televiziunea de la Penitenciarul Arad şi este coordonatorul revistei închisorii.

Este un canal cu circuit închis pentru reeducarea şi relaxarea deţinuţilor. Prin acesta putem  transmite noi legi, cât şi emisiuni educative. Deocamdată suntem în căutări şi noi. Postul va fi transmis pe cablu, altături de celalate programe, deţinuţii având posibilitatea să aleagă să se uite sau nu”, a declarat Florin Şerpe, comandantul Penitenciarului Timişoara.

PS7 va emite de luni până vineri două ore în direct, iar seara, pentru cei care au fost la muncă, se va difuza programul în reluare. Din grila de programe nu va lipsi sportul, emisiunile religioase, revista presei şi alte emisiuni care promovează activităţile din penitenciar (teatru, dans, artă etc.).



Invitaţie pentru fotbaliştii de la Poli

Astăzi s-a difuzat în direct şi prima emisiune pe teme sportive, „Top Sport”, realizat de Mihai Călin Niţă, condamnat pentru furt. Acesta este şi antrenorul echipei de fotbal al penitenciarului. „Sper să aibe succes emisiunea mea. Deţinuţii sunt interesaţi de sport. De fiecare dată alegem alte subiecte. Astăzi vorbim de meciul de fotbal Poli-Steaua. Vrem să îi invităm şi pe jucătorii de la Poli în emisiune. Ei au mai fost în vizită pe la noi”, a declarat Niţă.



Deţinuţii au alte preferinţe

În timp ce în studioul amenajat s-au derulat primele emisiuni ale canalului PS7, în celule, deţinuţii nu părea foarte interesaţi să se uite la televizor, iar cei care erau cu telecomanda în mână au mutat pe postul închisorii mai mult de dragul presei. „Deocamdată nu ştiu ce să zic. Cred că fiecare are posturile preferate. Unii se uită la sport, alţii la filme sau muzică. Sunt destule canale, nu trebuie să ne uităm neaparat la PS7. Să vedem ce o să ne ofere”, a declarat unul din puşcăriaşi.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite