Desfăşurare de forţe pentru reproducerea Naşterii lui Isus, în zona vilelor de lux de lângă Timişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satul Betleem a fost reprodus la Dumbrăviţa
Satul Betleem a fost reprodus la Dumbrăviţa

Zilele de 9, 10 şi 11 decembrie au fost zile de sărbătoare pentru dumbrăviţeni. Deşi „Povestea naşterii Mântuitorului" a ajuns la cea de-a patra ediţie, acesta a fost primul an în care satul Betleem a fost reprodus în comuna Dumbrăviţa.

O iniţiativă a bisericii baptiste Vox Domini, în colaborare cu fundaţia „Totul pentru Hristos", acest proiect îşi propune să îi transporte pe vizitatori în atmosfera Crăciunului, aşa cum era acesta acum 2000 de ani.

Acesta este măgăruşul din scenetă

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

La intrare în Betleem, vizitatotii l-au contemplat pe regele Irod, care stătea impasibil pe tron. Slujitoarele lui îi înscriau pe vizitatori, conform ordinului dat în vremea biblică. Apoi oamenii au intrat în Casa Tâmplarului, a Olarului şi a Fierarului, unde alături de demonstraţii, au avut parte şi de explicaţii cu privire la contextul istoric. Pentru copii, organizatorii au construit o căsuţă specială, în care micuţii s-au jucat în voie. Apoi copiii au râs şi au aplaudat la un spectacol de teatru de păpuşi. Pentru că cei mici erau ocupaţi cu miratul la spectacol şi cu joaca, părinţii şi bunicii s-au bucurat de un ceai cald şi de cozonac. Seara a culminat cu sceneta poveştii natale, când Iosif şi Maria, călare pe un măgăruş, au intrat în Betleem. Soldaţii romani au avut grijă ca publicul să nu interfereze cu povestea, iar pentru o clipă, primul Crăciun a părut desprins din realitate.

Voluntarii recrează atmosfera Betleemului

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Cât a costat „Naşterea Mântuitorului"

„Scopul nostru este să îi ajutăm pe oameni să îşi aducă aminte de adevărata semnificaţie a Crăciunului. Am ajuns atât de preocupaţi de partea materiala a sărbătorii, încât am lăsat naşterea lui Isus Hristos la o parte", a explicat Cornel Popa, unul dintre voluntarii care au participat la proiect.

Resursele organizatorilor pentru „Povestea Naşterii Mântuitorului" au fost vaste. „Toată treaba asta costă aproxmativ 30.000 de lei - fără nicio cheltuială de combustibil, de mâncare, sau costume - strict materialele. Vox Domini a pus la dispoziţie un buget de 12.000 de lei, la care s-au adăugat încă 4.000 strânşi de la enoriaşi. Pe lângă această sumă, am adunat mai mult de 12.000 de lei în sponsorizări şi donaţii, inclusiv lemn şi materiale textile", a declarat Dani Cociuba, manager de proiect.

Ajutor de la primărie

Această sumă ar fi putut fi depăşită dacă s-ar fi luat în calcul închirierea unor echipamentele tehnice, de care biserica Vox Domini dispunea deja. Sau a animalelor- oi, capre, măgari şi chiar ponei - împrumutaţi de la săteni mărinimoşi.

Dar costul acestora ar fi fost infim comparativ cu valoarea muncii voluntarilor: peste 100 de persoane au fost implicate în realizarea proiectului. În data de 1 decembrie, cu ajutorul a 40 de voluntari, s-au ridicat toate construcţiile din Betleem. Apoi, în cadrul reprezentaţiilor, alţi zeci de voluntari au purtat costume specifice, dând viaţă întregii scene. Împreună cu cei care au gătit, cei care au transportat materiale şi cei care au decorat sătucul, tinerii au făcut totul pentru ca oamenii din Dumbrăviţa să poată simţi că vine Crăciunul.

„Am colaborat foarte bine cu Primăria Dumbrăviţa. Ne-au ajutat foarte mult cu toate aprobările de care aveam nevoie. Şi Poliţia a patrulat în nopţile de dinainte de reprezentaţii, având grijă să nu fie incidente. Şi directoarea şcolii şi grădiniţei ne-a permis să împărţim invitaţii la copii", a mai spus Dani Cociuba.

Pentru timişorenii care doresc să participe la acest eveniment, „Povestea naşterii Mântuitorului" va avea loc şi pe Calea Torontalului nr 61, la Biserica Metanoia, în perioada 16-18 decembrie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite