Descinderi în Timiş pentru căutarea unor hoţi. Aceştia au provocat o pagubă de 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 descinderi au avut loc în această dimineaţă pentru găsirea a 21 de persoane suspectate de comiterea, pe teritoriul Franţei, a mai multor furturi. Prejudiciul total depăşeşte suma de trei milioane de euro. Descinderi au avut loc în Timiş şi Maramureş.

Mascaţii au căutat mai multe persoane pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux, Franţa. Tinerii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat pe teritoriul statului francez.

Autorităţile franceze efectuează cercetări cu privire la 62 de fapte de furt, comise de cetăţeni români, în perioada ianuarie 2010 - martie 2011, din staţiuni franceze, marfa sustrasă constând în mare parte în bunuri electronice, televizoare, băuturi alcoolice şi produse cosmetice.

"Acţiunea a fost declanşată ca urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile judiciare franceze. Autorităţile române au primit mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională în vederea tragerii la răspundere penală a suspecţilor aflaţi pe teritoriul statului român. În urma probatoriului administrat, Parchetele pe lângă Curţile de Apel Bucureşti, Cluj şi Timişoara au dispus reţinerea celor 21 de suspecţi, aceştia urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite