Demolare demnă de Discovery Channel la Timișoara: o mică greșeală ar putea produce o catastrofă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de termoficare Colterm se pregătește să se alinieze la normele europene, care obligă toate statele din U.E. ca din 2015 să rezolve problema noxelor și să renunțe tehnologia veche.

Colterm are un proiect de retehnolgizare a CET-urilor în valoare de 60 de milioane de euro, jumătate fiind din fonduri europene. Una din ele prevede construirea unei hale industriale la CET Sud, unde se vor valorifica combustibilul alternativ obținut din deșeurile municipale. Pentru asta, în toamnă, se va dărâma una din rezervoarele gigantice de la CET Sud, care au fost construite pe vremea comunismului, dar care nu au fost puse în funcțiune niciodată.

Va fi o demolare extrem de dificilă și costisitoare. E posibil să vină cei de la Descovery să filmeze. În apropiere se află conducte și instalații de gaz care dacă sunt afectate poate sări în aer orașul. Dar trebuiă să facem această demolare pentru a elibera terenul. Aici se va ridica hala unde se va realiza combustibil alternativ”, a declarat Petrică Pampu, directorul Colterm.

Prima parte a retehnologizării va fi implementat în 2013, iar proiectul va permite scăderea concentrațiilor emisiilor de dioxid de sulf și oxizi de azot care în prezent depășesc limitele maxime admise.

Retehnologizarea este benefică pentru cetățeni. Având în vedere că prețul gazului tot crește, în timp ce la cărbune este încă decență. Vom valorifica și biomasa, adică deșeurile strânse din oraș, din care se va produce combustibil alternative”, a mai spus Pampu.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite