Timişoara: Delicii autohtone pentru pofticioşii din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Delicii autohtone pentru pofticioşii din Banat
Timişoara: Delicii autohtone pentru pofticioşii din Banat

Gurmanzii din Timişoara pot profita în acest final de săptămână de un eveniment dedicat lor. Cârnaţi rumeniţi în afumătoare, gulaş gătit după cele mai grozave reţete, mititei fierbinţi direct de pe grătar, butoaie de bere şi vin, sticle pline cu ţuică, toate astea sunt vedetele unui nou festival autohton „Poftă bună – voie bună!”.

 „Avem mâncare specifică tradiţională, mici,  grătare, gulaş, cârnaţi, kurtos kalacs. E prima ediţie şi am vrut să profităm de acest spaţiu, iar de acum o să mai organizăm aici evenimente”, a spus Vladimir Culea, organizatorul evenimentului.

Eveniment de proporţii
Ideea unui festival dedicat produselor tradiţionale a fost inspirată din evenimentele de acest gen care au devenit deja o tradiţie la vecinii noştri. Mai bine de 30 de comercianţi timişoreni, arădeni şi unguri îşi vor întinde bucatele pe mesele împrăştiate pe o suprafaţă uriaşă de 6.500 de metri.
Festivalul are loc în apropierea Pieţei Flavia. Pentru ca atmosfera să fie propice pentru un dejun copios, pe fundal vor fi auzite, în fiecare zi, timp de trei ore,  muzică populară, dar şi muzică uşoară. Evenimentul se va desfăşura până la finalul săptămânii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite