Cum a ajuns Mircea Sandu să-i ceară jumătate de milion de euro lui Marian Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul dintre cei doi are rădăcini mai vechi, pornind din adversitatea timişorenilor faţă de Federaţia Română de Fotbal după "dosarul palmaresului", unde bănăţenii consideră că FRF are cea mai mare parte din vină.

Acum aproape zece ani, Claudio Zambon, un investitor italian venit cu promisiuni mari la Timişoara, a mutat echipa cu tot cu nume, spre est, ajungându-se în cele din urmă la situaţia ciudată în care o echipă numită Politehnica Timişoara evolua în ligile inferioare din Bucureşti. O mare parte din această vină, în opinia timişorenilor, o are Adalbert Kassai, secretarul Federaţiei, care l-ar fi ajutat pe Zambon să obţină acte ilegale care să-i susţină drepturile asupra numelui echipei.

Odată cu sosirea BKP la Timişoara, a început şi războiul din tribunale, pe care Marian Iancu susţine că este foarte aproape de a-l câştiga. Conflictul dintre patronul clubului alb-violet şi oficialii Federaţiei s-a intensificat acum două sezoane. Atunci, Poli a fost penalizată cu şase puncte tocmai în urma unuia dintre procesele în care este implicat trio-ul Poli - Zambon - FRF. Timişorenii au demonstrat până la urmă că penalizarea a fost nedreaptă şi punctele au fost restituite. Răul fusese, însă, deja făcut, iar bănăţenii au ratat titlul la mustaţă, afectaţi moral pe tot parcursul sezonului de cele şase puncte în minus.

În acea perioadă, războiul declaraţiilor dintre Marian Iancu şi oficialii FRF se purta fără menajamente, iar în cele din urmă Mircea Sandu a decis să-l dea în judecată pe preşedintele de atunci al clubului timişorean, pentru apelative ca „alcoolic”, „hoţ” şi „şpăgar”. Preşedintele Federaţiei a cerut daune de 500.000 de euro, însă însă a câştigat în instanţă pentru suma de 90.000 de lei, de 20 de ori mai puţin decât ce a cerut.

Marian Iancu este convins că, după judecarea apelului, suma va deveni mult mai mică sau chiar va câştiga cazul. "Dacă aşa va considera instanţa, asta e, voi plăti. Am atacat decizia, mergem la Curtea de Apel şi vedem ce se întâmplă apoi. Nu pot să neg ce am spus atunci, asta cred şi acum", a spus Marian Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite