Ambasadorul Germaniei: Mercedes nu a investit în România din cauza infrastructurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câţiva ani, judeţul Timiş a fost la un pas de a primi o investiţie foarte importantă, o fabrică Mercedes. Nemţii s-au răzgândit şi s-au mutat în Ungaria. Într-un interviu televizat citat de Mediafax, ambasadorul Germaniei în România, Andreas Von Mettenheim, a declarat că Mercedes a ales Ungaria pentru că „infrastructura din România nu este suficient de bună”.

Întrebat cum se simte ca cetăţean german într-o ţară fără autostrăzi, diplomatul german Andreas Von Mettenheim, a spus că personal nu are nicio problemă. „Pot să mă descurc cu asta. Nu trebuie să ajung într-o oră de aici la Braşov. Dar este o problemă pentru industrie”, a declarat ambasadorul potrivit sursei citate. Andreas Von Mettenheim a dat exemplul gigantului Mercedes, care a ales să investească în Ungaria din cauza infrastructurii mult mai bune decât cea din România.

GALERIE FOTO CU CONSTRUCŢIA FABRICII MERCEDES-BENZ DE LA KECSKEMET

Seriozitatea şi drumurile ungurilor, au atras Mercedes

Într-un interviu acordat pentru „Adevărul de Seară” Timişoara, directorul viitoarei fabrici de la Kecskemét a declarat că în alegerea locaţiei pentru investiţie a primat calitatea infrastructurii, dar şi seriozitatea maghiarilor. Autorităţile de la Budapesta au declarat construcţia fabricii de la Kecskemét drept prioritate naţională încă din 2008, în timp ce rechinii imobiliari din Banat au umflat artificial preţul terenurilor din zonă și au dat cu piciorul unei investiţii de 800 de milioane de euro. „În primul rând, a câştigat infrastructura şi faptul că suntem convinși că oamenii de aici vor respecta termenele şi toate promisiunile. A contat şi calitatea specialiştilor şi a meseriaşilor”, a declarat Michael Freis, viitorul director al fabricii.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite