De Ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril în centrul Timişoarei s-a lucrat cu spor FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la Horticultură intervin cu utilaje moderne
Cei de la Horticultură intervin cu utilaje moderne

În timp ce la Catedrala Mitropolitană au răsunat slujbele speciale pentru prăznuirea Sfinţilor Arhangeli Mihail şi Gavril, în Piaţa Victoriei se lucra de mama focului. S-au tăiat arbuştii, s-au curăţat fântânile şi s-a înaintat cu lucrarea faţadelor.

Ultima mare sărbătoare înaintea de începerea Postului Crăciunului i-a scos la treabă pe oameni Primăriei pentru a înfrumuseţea centrul oraşului. La doi paşi de Catedrală, în sunetul slujbei care se auzea din boxe, reprezentanţii societăţii Horticultură cosmetizau de zori arbuştii cu scule speciale şi cu ajutorul unei macarale. Oamenii spun că sunt puşi pe fapte mari pentru a nu-i prinde târgul de Crăciun, care se apropie cu repezicune.



Curăţenie la Fântâna cu peşti

Înaintând spre Operă, la Fântâna cu peşti, alţi lucrători. De această dată este vorba de cei de la o firmă care se ocupă cu intervenţii la fântânile publice. Una din cele mai importante repere din oraş a fost supusă unei ample lucrări de curăţire. Bazinul a fost golit de apă, iar angajaţii de la Elkana au curăţat fântâna şi au lucrat la întreţinerea pompelor. Şi pentru ei timpul costă bani, pentru că urmează montarea ghirlandelor şi a becurilor ornamentale pentru sărbătorile de iarnă.


Horticultură
Fântâna cu peşti

Constructorii la înălţime

În Piaţa Operei, nu pare să fie cuprins nimeni de sărbătoarea Arhangelilor Mihail şi Gavril, în tradiţia creştină, conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor în drumul spre Rai. Macaralele şi muncitorii trăgeau din greu pe clădirea Hotelului Timişoara. Nu s-au lăsat mai prejos nici cei care reamenajează faţa Rectoratului Universităţii Politehnica. A fost o zi în care s-a demonstrat că şi în România se lucrează. Şi culmea e că nu doar unul a pus mâna pe lopată şi zece s-au uitat.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite