Daniela Buga pictează pe sticle de suc ca să adune bani pentru copiii din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenta originară din Moldova Nouă pune în valoare sticlele goale de suc. Tânăra vinde sticlele pentru a sprijini o misiune umanitară în Africa.

Daniela s-a născut pe malul Dunării, la Moldova Nouă, într-o familie cu 10 copii. Micuţii nu s-au plictisit niciodată, găsind tot timpul jocuri noi pe care să le încerce. „Veneam de la şcoală, citeam puţin în abecedar, iar după aceea fugeam la joacă. Asta s-a întâmplat până prin liceu, când cerinţele de la şcoală au devenit mai mari”, povesteşte Daniela.

Tot în adolescenţă, fata s-a implicat din plin în activităţile extraşcolare, făcând parte din trupa de teatru „CineMaUitat” şi din echipa de baschet a liceului. Odată cu venirea în Timişoara la facultate, tânăra, care învaţă să se ocupe de imaginea companiilor, a găsit mai multe posibilităţi de implicare. „Când am venit aici am avut ocazia să fac ceva ce nu am putut face în oraşul meu. Aşa m-am implicat în mai multe grupuri studenţeşti”, a mai povestit Daniela.

Rezultatele şcolare au transformat-o pe tânără într-o bursieră, primind bani care i-au permis să investească în pasiunile sale. „Din banii de bursă mi-am cumpărat o vioară, dar şi vopsele şi pânze. Îmi plăcea încă de mică să pictez”, a mai povestit studenta. Vacanţa dintre anii I şi II a însemnat primii paşi în tainele artei. „M-am uitat pe internet şi am găsit un curs pentru începători de unde am învăţat”, a mai povestit Daniela. Anul trecut, fata s-a implicat în Corul Studenţilor Creştini, care are diferite activităţi: una dintre ele este o activitate misonară în Africa. „Am vrut să merg şi eu anul trecut în Africa, dar am mers până la urmă în America la lucru”, a spus tânăra.

Pictează pentru Kenya

În acest an, studenţii timişoreni merg din nou în Africa pentru a ajuta copiii săraci din capitala ţării, Nairobi. Pentru a strânge fonduri, studenţii au organizat o expoziţie cu fotografii de anul trecut, felicitări şi lucruri făcute manual. Daniela s-a hotărât să se implice şi i-a venit ideea să facă picturi pe sticle de suc, care să fie vândute pentru a ajuta copiii din Kenya. „Colega mea de cameră a venit cu o sticlă şi m-am gândit să fac o vază. Atunci mi-a venit ideea să fac mai multe pentru expoziţie”, a mai spus Daniela. Astfel a realizat zece sticle pictate care sunt expuse până în această după-amiază la Galeria Proarmia din Piaţa Libertăţii. „Am încercat să iau sticle diferite ca formă, să fie mai bombate jos pentru a le putea picta. Modelele le preiau de pe internet”, a spus Daniela.

Întrebări şi răspunsuri

De ce vrei să mergi în Africa?
Am auzit de această misiune de la prietenii mei care au fost anul trecut. Ştiam că oamenii fac eforturi, pun bani deoparte să meargă acolo şi dau bani. Aşa că am hotărât să merg şi eu. Vreau să am bucuria prietenilor care au fost acolo anul trecut. Când vii de acolo, eşti mult mai mulţumit cu ce ai.

Ce vrei să faci pe viitor din punct de vedere profesional?
Anul acesta am licenţa. Am fost la un târg de mastere pentru că am vrut să merg în Franţa, dar nu am putut. Vreau să merg un an la Cluj, iar pentru anul doi să obţin o bursă de studii în Franţa.

Ce-i place
„Am descoperit mai nou că îmi place să călătoresc. Îmi place sportul: baschet, fotbal, dar şi să mă plimb cu rolele. Îmi plac oamenii care sunt tot timpul bucuroşi pentru că îmi transmit şi mie starea lor”, a spus tânăra.

Ce nu-i place
„Nu îmi place laptele fiert, dar nici când îmi trimite mama prea multă mâncare pe care nu pot să o mănânc. Nu-mi plac nici oamenii care exagerează în descrierea unor detalii şi fapte la care şi eu am fost de faţă şi ştiu că nu au fost aşa”, mai spune artista din Moldova Nouă.

Profil
Născută. 12.12.1988, Moldova Nouă
Carieră. Pictează din primul an de facultate
Familie. Necăsătorită

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite