Dana Dobromir, studenta care îşi tratează cancerul cu optimism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este nevoită să se trateze la o clinică din Germania, după ce medicii români nu au băgat-o în seamă. Dana a fost diagnosticată cu cancer în vara acestui an, când a început o cursă contracronometru.

Dana are 24 de ani şi s-a născut în localitatea cărăşeană Bozovici, într-o familie modestă. Anul trecut a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la Universitatea de Vest din Timişoara, dar nu a reuşit să îşi găsească de lucru. Nu a deznădăjduit şi a continuat să trăiască prin optimism şi speranţă.

Calvarul avea să înceapă însă vara trecută, când, totul a început cu o durere de picior. „A durut-o mai întâi piciorul apoi spatele şi la ce medic mergea, îi spunea că trebuie să meargă la fizioterapie şi chiar la băi la Felix”, a spus tatăl fetei, Dănilă Dobromir. Mai mult decât atât, medicii au trimis-o pe Dana şi la psiholog pentru faptul că durerile ei ar fi închipuite. În luna iulie nu a mai suportat însă durerile şi a făcut un RMN în urma căruia a fost diagnosticată cu cancer limfatic într-un stadiu avansat, boală care, netratată poate fi fatală.

Nemţii i-au dat o şansă

În ciuda diagnosticului cu cancer, Dana nu şi-a pierdut speranţa şi a început să caute pe internet clinici în care să se trateze. Prin prietenul ei Cosmin, care i-a fost alături permanent în această perioadă, Dana a găsit o clinică în Germania. „A trimis un email ca în această seară, iar dimineaţa medicul i-a şi răspuns. Când a văzut diagnosticul i-a spus să se ducă imediat acolo. Următoarea zi a şi plecat în Germania”, a mai spus tatăl tinerei. Acum Dana urmează un tratament în urma căruia boala dă înapoi. Tratamentul este însă abia la jumătate şi costă aproximativ 70.000 de euro.

Ajut-o şi tu pe Dana să învingă boala

Părinţii tinerei, oameni simpli, au reuşit să adune până acum 25.000 de euro din economii şi donaţii. Prieteni şi colegi ai fetei au organizat campanii de colectare de fonduri, dar sumele sunt insuficiente. Tratamentul trebuie însă continuat. Dacă vreţi să o ajutaţi pe Dana cu o sumă cât de mică ne puteţi contacta pe timisoara@adevarul.ro.

„Orice ajutor, cât de mic este binevenit pentru tratament”, Dănilă Dobromir, tatăl tinerei

Numerele de cont în care puteţi face donaţii pentru Dana sunt următoarele:

LEI: RO 55 BRDE 110 SV 207 330 111 00
EURO: RO 02 BRDE 110 SV 207 331 011 00

Transmitei un mesaj Danei pe timisoara@adevarul.ro sau pe timisoara.adevarul.ro


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite