Dan Negru critică mediatizarea morţii Mădălinei Manole: „O picătură într-un ocean de ciocli mediatici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedetea de televiziune Dan Negru, aflat în breasla media peste 15 ani, îi roagă pe jurnalişti să nu profite de sufletele încărcate ale părinţilor Mădălinei Manole.

Dan Negru a ţinut să transmită un mesaj prin intermediul blogului său jurnaliştilor în legătură cu moartea Mădălinei Manole. „Puzderiei de tineri colegi de breaslă sau puţinilor şacali rămaşi în breaslă le cer doar câteva zile. Atât doar. Trageţi aer în piept şi număraţi câteva secunde înainte de a vă duce cu microfoanele şi pixurile “la buza sicriului”. Nu profitaţi de sufletele încărcate ale unor părinţi care şi-au pierdut fiica pentru a le smulge interviuri şi declaratii. Câteva zile doar. Lăsaţi-l pe omul ăla să-şi plângă necazul”, spune Dan Negru.

Acesta s-a bucurat când a aflat că Simona Gherghe, de la Antena 1, a refuzat să transmită în direct de lângă sicriul Mădălinei Manole. „E o picătura într-un ocean de ciocli mediatici”, e de părere Dan Negru.

Exemplul O.J.Simpson

Dan negru a dat exemplul jurnaliştilor americani în cazul O.J. Simpson:  Pe 12 iunie 1994 în Los Angeles au fost descoperite două cadavre cu multiple plăgi înjunghiate. O femeie şi un bărbat, femeia ucisă cu bestialitate era Nicole Brown Simpson ... Dovezile de la locul crimei i-au condus pe anchetatori către O.J. Simpson, care divorţase de Nicole Brown cu doi ani înainte. Pe 17 iunie la ora 11 dimineaţa O.J Simpson urma să se prezinte la poliţie.

În aceea dimineaţă în faţa sediului poilţiei se aflau peste 2.000 de ziarişti, adulmecând ce avea să urmeze….cel mai mediatizat proces din istoria mondenă a Americii. Seara, pe 17 iunie un grup de jurnalişti de la NY Times cerea colegilor de breaslă câteva zile de linişte în care O.J. să-şi poată plânge fosta soţie, mama copiilor. Atât, câteva zile…

Atunci, în America, în ’94 câtiva jurnalişti au acceptat zilele de graţie, aşa au simţit ei să facă. Dar mai ales, atunci, câteva corporaţii au cerut agenţiilor de publicitate să-şi retragă bugetele din presa care exagera cu “devorarea sicriului”!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite