DRAMĂ şi SĂRĂCIE: Familia Denisei Novacovici strânge bani din fier vechi pentru a aduce bebeluşul în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Denisei Novacovici strânge bani din fier vechi pentru a aduce bebeluşul în ţară
Familia Denisei Novacovici strânge bani din fier vechi pentru a aduce bebeluşul în ţară

Familia spune că mama bebeluşului de trei luni a fost internată în spital la auzul veştii că răpitorii fiicei sale nu vor fi extrădaţi. Familia trăieşte într-o sărăcie cruntă, ceilalţi copii ai familiei, în vârstă de doar 8 ani, cărând zilnic fier vechi la centrele de colectare. Părinţii Denisei Novacovici speră să câştige 1 milion de euro de pe urma spitalului de unde a fost răpită micuţa.

Familia Denisei Novacovici, micuţa în vârstă de două luni, răpită dintr-o clinică a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" acum o lună şi jumătate, se zbate să o aducă pe micuţă înapoi în ţară tocmai din Elveţia. Cei 16 membri ai familiei locuiesc într-o cameră de câţiva metri pătraţi, în comuna Giulvăz, şi nu pot aduce fetiţa în ţară pentru că nu au bani.

Au însă un plan: strâng fier vechi până adună suma necesară. Oamenii spun că nu pot aştepta ajutor din partea statului, astfel că străbunica Sidonia George, în vârstă de 59 de ani, şi-a trimis nepoţii în vârstă de 7 şi 8 ani să care în spinare kilograme bune de fier vechi. Aproximativ 1.000 de euro, în medie, costă aducerea în ţară a micuţei răpite. Atât costă un drum pentru două persoane dus-întors Eleveţia-România, cu avionul.

Rude Denisa Novacovici

MAMA BEBELUŞULUI INTERNATĂ ÎN SPITAL

Stresul provocat de răpirea fetiţei i-au provocat probleme grave de sănătate mamei sale, Codruţa Novacovici. Slăbită şi înfometată, tânăra de doar  a fost internată la spital. „Am văzut că era slăbită, că îşi pierdea echilibrul, că avea stări de rău. La un moment dat a picat pe jos şi i-a curs sânge din gură după ce a auzit că răpitorii rămân bine mersi în Elveţia", a spus Sidonia George.

 „Ne-au răpit fetiţa, i-au pus în pericol viaţa, nu ne ajută să o aducem înapoi în ţară pe Denisa şi acum statul nu e interesat de extrădarea răpitorilor. Nu meritam soarta asta", a declarat Florin Novacovici, bunicul bebeluşului răpit.

Rude Denisa Novacovici

ANCHETĂ PE CONT PROPRIU

Înainte să primească vestea că Denisa a fost găsită de Interpol, familia Novacovici a făcut o anchetă proprie, intrând cu forţa peste membrii unei alte familii din Checea, un sat la câţiva kilometri de Giulvăz. Pista a fost însă falsă.

MILIONUL DE EURO

Cu toate că Denisa Novacovici, acum în vârstă de cinci luni, a fost găsită în Elveţia la o familie de români, adevărata familie a micuţei a declanşat „jihad"-ul împotriva celor pe care îi consideră vinovaţi de dispariţia nou-născutei. Familia Novacovici trăieşte în sărăcie cruntă în satul timişean Giulvăz, toţi cei 16 membri dormind într-o singură cameră. Aşa că ONG-ul Romani CRISS, care s-a implicat în cazul Denisei, l-a angajat pe avocatul timiţorean Florin Kovacs , care îi va reprezenta în procesul cu Spitalul de Copii.



"Încă nu au fost solicitate daune, însă spitalul ca şi instituţie e clar de vină pentru dispariţie. Răpitorii fetiţei nu pot să fie extrădaţi pentru că România nu are un acord încheiat cu Elveţia pe această temă", a spus Florin Kovacs, avocatul familiei Novacovici. Daunele morale solicitate de familie sunt de 1 milion de euro. Rudele fetiţei spun că vor să doteze spitalul din Timişoara cu un sistem de alarmă şi să ajute alte familii rome să iasă din sărăcie, cu o parte din bani. Reprezentanţii spitalului refuză să comenteze situaţia.

Rude Denisa Novacovici
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite