Timişoara: Victimele ţepei Radisson au luat cu asalt DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Victimele ţepei Radisson au luat  cu asalt DNA
Timişoara: Victimele ţepei Radisson au luat cu asalt DNA

Zeci de victime ale afacerii Radisson, în care prejudiciul este estimat la două milioane de euro, cer ajutor de la procurori.

Anchetatorii bucureşteni de la Secţia I a DNA au venit la Timişoara pentru a audia o parte dintre martorii care au depus plângeri penale împotriva artizanilor afacerii Radisson. „Au fost audiaţi martorii care au depus plângeri pentru că se consideră înşelaţi”, a spus procurorul Tamas Schiffbeck, şeful DNA Timişoara.
Ciprian Nistor şi Andrei Nadasdi, artizanii afacerii Radisson, în urma cărora zeci de persoane au fost înşelate cu aproape două milioane de euro, au fost arestaţi în 7 octombrie de către procurorii Secţiei I a DNA din Bucureşti la Tribunalul Bucureşti. Prin intermediul grupului de firme Radisson, au încheiat peste 100 de contracte cu persoane care au plătit sume cuprinse între 10.000 şi 140.000 de euro pentru un apartament. Cumpărătorii au pierdut banii, deoarece patronii au pierdut terenurile din cauza datoriilor. Firmele din grupul Radisson au intrat în insolvenţă, iar banii au dispărut din conturi.
„Întreaga afacere imobiliară a fost transformată într-o inginerie financiară care colecta fonduri de la potenţiali investitori într-o societate nou construită, sub pretextul realizării unei investiţii imobiliare, pentru ca în final societatea să fie falimentată”, au constatat procurorii DNA Bucureşti.
Ancheta a fost redeschisă de procurorii DNA Bucureşti, după ce magistraţii timişoreni de la DNA i-au scos vinovaţi pe artizanii afacerii Radisson, ignorând probe. Ei s-au făcut că nu văd probele, şefii de instituţii timişorene suspectaţi de corupţie fiind scoşi nevinovaţi. Şefii DNA Bucureşti au constatat că procurorii timişoreni au ignorat probe şi i-au scăpat de acuzaţii pe artizanii afacerii Radisson şi pe funcţionarii publici cercetaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite