VIDEO DJ K-Lu, rockerul care face artă la pick-up-uri şi platane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Constanin, alias DJ K-Lu, este membru în trupa Funky Growl, a prestat pe scena filarmonicii, în cluburi şi la numeroase festivaluri de muzică electronică sau rock. 

Alin Constantin s-a născut la Hunedoara, dar s-a mutat la Timişoara în 2002. A început să cocheteze cu muzica încă din oraşul natal, ca solist vocal într-o formaţie de hardcore. Numele trupei era „Ză Ics”. După un an de experienţă pe tărâmul rockului s-a lăsat, dar pasiunea pentru muzică a rămas. Mai mult, a devenit curios ce înseamnă mixatul. „M-a fascinat încă de după revoluţie sunetul de scratch. Când am ajuns la Timişoara am început să mă interesez şi aprofundez mai mult. Nu mi-am dorit să fiu DJ, ci doar să învăţ şi apoi să fac parte dintr-o trupă”, a declarat Alin Constantin. 

Poreclă de la liceu

În 2004 a achiziţionat primul set de pick-up-uri, iar la puţin timp după aceasta s-a hotărât să ia lucrurile în serios şi a conceput mai multe seri tematice şi diverse evenimente. „Numele de DJ K-Lu a venit natural. De fapt, eu pe afişe şi la evenimente sunt trecut doar K-Lu, pentru că nu ţin să fie şi DJ în faţă. Calu e o poreclă mai veche, din perioada şcolii. Aşa că nu a fost prea dificilă alegerea”, a mai spus artistul.

Pasionat de scratchuri

DJ K-Lu susţine că este autodidact. A învăţat totul în acest domeniu acasă, fără să aibă nevoie de studii sau de profesori. „În ziua de azi DJ poate să fie şi unul cu un laptop în braţe. E greşit. Un adevărat disck jockey trebuie să aibă două pick-up-uri, două platane şi un mixer bun. Şi, foarte important, o colecţie de muzică”, a mai afirmat Alin Constantin. Publicul receptiv şi varietatea muzicală îi asigură DJ-ului ascensiunea în cluburile din ţară, promovând genuri ca funk, jazz, nu-jazz, afro-beat,  hip hop, bossa nova,  broken-beat şi breaks.

Am o mare pasiune pentru ceea ce înseamnă turntablism, de aceea seturile muzicale sunt presărate cu nenumărate scratch-uri şi momente speciale. Ţin neapărat să arăt şi altora muzica mea, să împărtăşesc”, a mai spus DJ-ul.

Merge la festivalul de jazz

Primul club în care a pus muzică a fost Van Graph, un loc unde se puteau face experimente. „Nu agreez ideea de rezident. Lor le dispare latura artistică. Sunt tonomate. Dacă cineva cere Madonna, pune Madonna”, a mai spus DJ K-Lu. În 2009 a participat la TM Base, cel mai mare festival de muzică electronică urbană din România. A prestat în deschidere la britanicii de la True Ingredients. În prezent, Alin Constantin cântă alături de instrumentişti cunoscuţi în trupa Funky Growl, cu care se pregăteşte să apară la ediţia din acest an al Festivalului de Jazz de la Gărâna. Mai colaborează şi cu trupa Popa Şapca şi se află în faţa unui nou proiect cu pianistul Teo Milea.


Ce îi place?

Alin Constantin susţine că îi place să interacţioneze cu oamenii, lucru important în meseria de DJ. „Pe lângă muzică, îmi place soarele, natura şi magia. Îmi plac oamenii care sunt mereu cu zâmbetul pe buze”, a declarat DJ-ul timişorean.

Ce nu îi place?

„Nu-mi place când văd oameni tristi. Viaţa mi se pare un miracol destul de scurt şi atunci ar trebui să ne bucurăm de tot ce ne este dat. Asta este filosofia după care mă ghidez”, a mai declarat Alin Constantin, alias DJ K-Lu.




ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI


Care este cel mai important mesaj al unui DJ?

Treaba DJ-ului este să facă o îmbinare cât mai bună şi interesantă între piese. Suma pieselor să dea un film, o exprimare, o poezie. Timp de o oră şi jumătate, setul trebuie să sune ca o poveste. Nu te poţi simţi bine dacă o piesă vine din cer, una din pământ. Este datoria DJ-ului să le selecteze cât mai bine. Mulţi s-au făcut remarcaţi doar din selecţii.

Care a fost evenimentul tău preferat?

În 2007, în Clubul Heaven. A fost un party de hip-hop, la care a fost invitat inventatorul scratch-ului. Grand Wizard Theodore este o legendă mondială. Se află în toate documentele de specialitate.

Cum a fost colaborarea cu filarmonica?

Am făcut parte din proiectul „Trio Turntables şi orchestră”, realizat de compozitorul Gabriel Almaşi. Evenimentul a avut loc la Filarmonica Banatului. A fost o experienţă interesantă.


Născut: 25.10.1976. Hunedoara
Experienţă: Din 2006 evoluează pe diverse scene cu numele DJ K-Lu
Studii: Liceul de Informatică
Familie: Necăsătorit

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite