DEZVĂLUIRI La Spitalul Judeţean din Timişoara pacienţii sunt condamnaţi să moară dacă nu au bani de bisturiu şi seringă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Pârvu îşi punea toată speranţa că va fi salvat de medicii timişoreni
Tiberiu Pârvu îşi punea toată speranţa că va fi salvat de medicii timişoreni

Cu asigurările medicale plătite, un bărbat riscă să rămână fără un picior pentru că medicii nu au cu ce să îl opereze, iar bolnavul nu îşi permite să le cumpere medicilor bisturiu şi seringi de 1.500 de lei.

Un craiovean care spera că va avea parte de o nouă viaţă, după ce va fi operat la Timişoara, trece printr-o situaţie critică. Cu toate că munceşte cât e ziua de lungă în schimbul a doar 500 de lei pe lună, fiind angajat la o firmă de salubritate, faptul că are toate asigurările de sănătate plătite la zi nu l-au ajutat prea mult pe Tiberiu Pârvu. Viaţa bărbatului de 39 de ani este pusă în pericol, mai multe varice netratate putând să îl nenorocească pe viaţă.

Un spital în care şi aspirina e rară

La sfatul prietenilor, Tiberiu Pârvu şi-a luat inima în dinţi şi a venit la Timişoara, cu tot cu soţie - care este parţial paralizată, cu speranţa că va fi operat de cei mai buni doctori români, iar recuperarea nu va dura prea mult. Visul avea să se sfârşească de îndată ce a trecut de porţile unităţii medicale. Craioveanul a beneficiat de o consultaţie în urma căreia a aflat că dacă nu va fi operat săptămâna aceasta piciorul cu varice va fi amputat, boala avansând cu repeziciune

Pentru că spitalul nu mai are pe stocuri nici măcar o siringă, bolnavul s-a trezit în braţe cu o listă lungă de medicamente şi instrumente chirurgicale pe care trebuie să şi le cumpere din propriul buzunar, iar dacă vor exista cândva fonduri, toate cheltuielile lui Tiberiu Pârvu vor fi decontate.

Un coşmar medical

„M-am dus la farmacia recomandată de domnul doctor Mihai Ionac şi m-am îngrozit când am auzit că toate obiectele pe care trebuie să le cumpăr costă mai bine de 10 milioane de lei vechi. Nu am de unde să scot aceşti bani, iar dacă piciorul meu va fi tăiat atunci o să rămân şi fără loc de muncă. Nu îmi vine să cred că trăiesc un coşmar, cu toate că am toate asigurările medicale plătite", a spus Tiberiu Pârvu.

Pe lista cu medicamente sunt trecute obiecte de tipul seringilor - una costând 50 de bani), acelor - care se vând cu 0,13 bani, dar şi lame de bisturiu, al căror preţ trece cu uşurinţă de 200 de lei. În total, craioveanul trebuie să cumpere cel puţin 23 de obiecte, astfel încât operaţia să fie una de succes. În caz contrar, varicele vor duce la amputarea piciorului.

Medicii se acuză unii pe alţii

„I-am acordat bolnavului o consultaţie , în urma căruia am stabilit că boala era în stare avansată, fiind nevoie de o operaţie de urgenţă. Pentru că spitalul nu mai are nici măcar mănuşi să ne ofere în timpul operaţiilor, toţi pacienţii sunt nevoiţi să îşi mai cumpere una-alta pentru intervenţie. Nu e nici o noutate la capitolul ăsta. În cazul în care pacientul nu îşi permite toate acele obiecte, care nu sunt absurd de scumpe, ajungem la înţelegere. Nu ar fi pentru prima oară când cadrele medicale plătesc operaţia", a spus Mihai Ionică, chirurgul responsabil de operaţia anulată a lui Tiberiu Pârvu.

Pe de altă parte, Gheorghe Nodiţi, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara spune cu totul altceva." E clar că vom declanşa o anchetă. E revoltător ce s-a întâmplat, mai ales că farmacia spitalului are stocuri de medicamente, dar şi de obiecte sanitare. Nu înţeleg ce face domnul Ionac şi cum de îşi permite să să îi îndrume pacienţii spre o singură farmacie privată. Miercuri, când se întoarce din concendiu, domnul Ionac va avea de dat explicaţii. Cât despre pacient, îi garantez că poate să vină se se opereze fără să îşi cumpere nimic", a spus Gheorghe Nodiţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite