DEZVĂLUIRI: Poliţiştii comunitari au plan de amenzi şi sunt asmuţiţi de şefii lor să îi umfle pe timişoreni cu sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma amenzilor, Poliţia Comunitară şi-a tras şi un sediu de lux
În urma amenzilor, Poliţia Comunitară şi-a tras şi un sediu de lux

Câţiva oameni ai legii care s-au săturat de mizeriile la care au fost supuşi de şefii lor au hotărât să facă dezvăluiri asupra modului în care funcţionează Poliţia Comunitară Timişoara. Cu acte, poliţiştii arată că există plan de amenzi, care trebuie respectat, indiferent dacă cetăţeanul are sau nu dreptate. Şefii instituţiei neagă, în timp ce subalternii spun că "deviza în slujba cetăţeanului e o mare gogoaşă".

După ce au încasat atât pensiile oferite de stat cât şi salarii barosane, şefii Poliţiei Comunitare Timişoara sunt implicaţi într-un nou scandal. Mai mulţi poliţişti comunitari care au aflat că de la sfârşitul lunii nu mai au locuri de muncă au hotărât să iasă în faţă şi să arate lumii întregi abuzurile comise de şefii lor. Poliţiştii au fost concediaţi oficial pe motiv de criză economică, însă ei susţin că toate problemele au fost cauzate de faptul că nu au îndeplinit planul la amenzi. În plus, au şi înscrisuri oficiale pentru a dovedi acuzaţiile.

Sebastian Cornea, unul dintre agenţii concediaţi

Foto tvt89: Sebastian Cornea, unul dintre agenţii concediaţi

"Deşi deviza Poliţiei Comunitare este că instituţia e în slujba cetăţeanului, acest lucru este o minciună, o gogoaşă pentru cetăţeanul obişnuit. Poliţia Comunitară nu este în slujba cetăţenilor, ci tocmai împotriva lor", a spus Sebastian Cornea, unul dintre poliţiştii comunitari concediaţi, tvt89. În plus, tânărul mai spune că şefii îi obligă cu acte şi documente pe subalterni să îi amendeze pe timişoreni. "Ni se spune că nu dăm suficiente amenzi, se fac planuri peste planuri. Poliţia comunitară este o firmă. Ni s-a spus în faţă că dacă instituţia nu iese pe profit, atunci o să fie închisă", a mai spus Cornea.

Planul de amenzi al Poliţiei Comunitare Timişoara

Foto tvt89: Planul de amenzi al Poliţiei Comunitare Timişoara

Conform poliţiştilor comunitari concediaţi, în perioda ianuarie-septembrie, fiecare dintre ei a avut un plan de 100 de amenzi.

"Niciodată nu a fost vorba de un plan de amenzi. Poliţiştii comunitari sunt în stradă pentru siguranţa cetăţeanului, pentru a constata nereguli şi pentru a aplica amenzi în cazul în care legea este încălcată", a spus Nicoleta Popa, purtătoare de cuvânt a Poliţiei Comunitare Timişoara.

Tinerii agenţi au în favoarea lor mai multe acte, printre care şi o fişă de evaluare a activităţii, care este semnată de şefii instituţiei. Pentru că unul dintre ei a dat doar 35 de amenzi, el a primit nota doi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite