Orza se gândește la retragerea din Consiliul Local, după ce Gheorghe Ciuhandu a fost dat la o parte din PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Orza, președintele PNȚCD Timișoara
Adrian Orza, președintele PNȚCD Timișoara

Înfrângerea în alegerile locale din această vară au adus mari schimbări la nivelul conducerii PNȚCD din Timiș. Biroul Național de Conducere, sub comanda lui Aurelian Pavelescu, a luat decizia de a-l înlocui pe Gheorghe Ciuhandu, care oricum nu a mai dorit să candideze.

Noul președinte interimar al PNȚCD Timiș a fost numit Valentin Moldovan, alături de Adrian Orza, Ciprian Briceag, Sorin Belei, Ionel Curuți, Liviu Popescu, Dorel Cădariu, vicepreședinți și Dorin Hehn, secretar.

Din comunicatul trimis de Aurelian Pavelescu, numit de unii “lista rușinii”, lipsesc trei persoane: Gheorghe Ciuhandu, omul care a dus partidul în spate, fiind sigurul primar țărănist într-un oraș mare, Marius Cîrceie, candidatul UpT pentru președinția CJT și fostul consilier județean Viorel Sasca.

Marius Cârceie a căzut în dizgrația mai marilor din București după ce a anunțat că va vota la referendum pentru demiterea lui Traian Băsesc. “Nu cred că are legătură cu decizia mea de la referendum. Lista care a fost trimisă este datat pe 22.07.2012. Referendumul a fost pe 29 iulie”, a spus Marius Cârceie.

"Mă retrag din noua conducere"

Adrian Orza, președintele PNȚCD Timișoara, susține că nu a știut de schimbările de la București și nu îl interesează postul de conducere de la Biroul Județean.
 
“Nu am știut nimic de decizia de a schimba conducerea PNTCD Timiș, am aflat la sediu când a venit decizia. Lucrurile au creat o falie adânca între oamenii apropiați. S-a schimbat Biroul Politic interimar, iar eu nu am fost de acord cu aceste modificari, nu mi se pare normal. Nu m-a întrebat nimeni dacă sunt sau nu de acord să fac parte din noua conducere, iar dacă m-ar fi intrebat, raspunsul ar fi fost negativ. Mă retrag din noua conducere, nu am nicio valență de a avea funcții la Biroul Județean.

Nu m-a interesat și nu mă interesează să candidez împotriva lui Gheorghe Ciuhandu care oricum a spus că nu mai vrea funcții. Problema ramâne drumul pe care trebuie să meargă PNȚCD. Se pare că e inevitabil, prin apropierea alegerilor parlamentare, să se limpezeasca apele, într-o formă sau alta. Eu fac apel la rațiune“, a declarat Adrian Orza.

Ciuhandu oricum s-a retras de sub reflectoare


Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei timp de 16 ani, a anunțat în penultima ședință al PNȚCD Timiș că se retrage din toate funțiile publice. Valentin Moldovan a anunțat atunci că dorește să candideze pentru postul de președinte PNȚCD Timiș.

Unuii susțineau un comitet interimar, altii nu. Și eu cred că nu era nevoie. Eu am spus, deși eram dorit în fruntea filialei, în cazul în care domnul Ciuhandu se retrăgea, oricum nu candidam la județ. Cu atât mai mult, cei care au lansat <lista rușinii> au produs o gafă monumentală și o falie în organizație. Mă dezic de fapte și cuvinte negândite. Nu poți să te bați pe burtă spunând că ai principii, dar să le încalci tu primul. Eu am vorbit cu domnul Ciuhandu, e un om pe care îl voi respecta toată viața. Probabil unii, din anturaj, nu înghit asta. Dar trebuie să invețe, că omenia nu se învață în politică, ci în primii ani de acasă”, a mai spus Orza.

Ruptură între consilierii locali ai UpT

Consilierii Uniunii pentru Timiș amenință în bloc cu demisia din Consiliul Local. Cea mai mare surpriză vine din partea lui Adrian Orza, cel care a luptat cu Nicolae Robu pentru postul de primar.

“Eu am o obligație în plus, legată de reprezentarea celor 26.000 de voturi pe care le am. Dar mă gândesc cu seriozitate, având în vedere situația apărută, cum voi putea să le onorez în Consiliul Local. Poate că retragerea mea îi va trezi pe cei adormiți din partid. Și îi voi face să înțeleagă, că ce au făcut, și unii și alții, nu ne reprezintă. Pe mine unul, sub nicio formă”, a mai spus Orza.

Flavius Boncea, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara, care a prins ultimul loc de pe lista UpT, susține că se gândește să se retragă din Consliliul Local, la fel ca Bogdan Herzog, reprezentantul Ligii Bănățene. Rămâne pe loc Elena Wolf, de la Forumul German, care, însă deja și-a atras critici după ce în prima ședință de consiliu a votat diferite de colegii din alianță.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite