Timisoara: Cursuri pentru şomerii timizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Cursuri pentru şomerii timizi
Timisoara: Cursuri pentru şomerii timizi

Persoanele care speră să obţină un loc de muncă nu ezită să acceseze site-uri care oferă gratuit sfaturi despre primele clipe la un interviu de angajare.

Aceste sfaturi sunt acordate fie de trainneri specializaţi, fie de reprezentanţi ai firmelor de resurse umane.

De asemenea, şomerii pot opta pentru primirea unor astfel de ponturi, zilnic, pe e-mail. „Astfel de sfaturi online ajută mult, este foarte bine că oamenii pot fi instruiţi din timp”, a precizat Maria Ghenghiu, reprezentant Birou de Comunicare al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Timiş.

Cele mai des abordate subiecte au ca temă arta negocierii, modul de a refuza un loc de muncă sau chiar probleme de autocunoaştere şi modalitate de alegere a carierei. „De cele mai multe ori, oamenii ajung să citească sfaturile după ce au eşuat la mai multe interviuri. Printre cele mai importante lucruri într-un interviu de angajare este disponibilitatea de adaptare la comportamentul angajatorului, dacă el vorbeşete rapid, atunci şi posibilul angajat trebuie să facă la fel”, a precizat trainnerul Marian Rujoiu.

Un alt pont se referă la poziţia corpului, care trebuie să fie cât mai apropiată de cea a angajatorului, pentru a demonstra că viitorul angajator se află pe aceeaşi lungime de undă cu şeful.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite