Timişoara: Cursuri de gângurit în engleză pentru bebeluşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cursuri de gângurit în engleză pentru bebeluşi
Timişoara: Cursuri de gângurit în engleză pentru bebeluşi

O profesoară a adus în Timişoara un program internaţional destinat micuţilor care nu au mers încă la grădiniţă.

Bebeluşi sau copii de cel mult 1 an, micuţi care încă nu vorbesc limba română, dar ascultă cu încântare când cei din jurul lor le vorbesc în limbi străine, se adună o dată pe săptămână pentru a învăţa engleza.

Raluca Cionca, o timişoreancă de doar 24 de ani, a implementat în premieră pentru România sistemul de predare a unei limbi străine copiilor sub un an. Micuţii, cu vârste de cel puţin trei luni, abia se ţin pe picioarele lor, dar vin la cursuri însoţiţi de părinţi. Sistemul propune învăţarea limbii în mod natural, prin auzirea repetată a unor cuvinte. Chiar dacă „elevii” nu pot vorbi, ei asociază anumite expresii cu diverse gesturi sau obiecte, şi, pentru un an sau doi, pot vorbi limba engleză şi româna la fel de bine.

 „Până la şapte ani, creierul unui copil e ca un burete, acumulează tot ce poate”, a explicat profesoara. Şi părinţii sunt extrem de mulţumiţi că îşi duc micuţii să asculte cântecele în engleză. „Matei are un an şi două luni. L-am adus aici deoarece cu cât începi mai devreme să înveţi, cu atât înveţi mai repede şi e foarte important să ştie o limbă străină”, a declarat Cosmina Bodea, mămica unui băieţel care ar putea fi, peste câţiva ani, un timişorean obişnuit cu engleza ca limbă nativă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite