Timisoara: Curierat pe două roţi pentru uituci şi grăbiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Curierat pe două roţi pentru uituci şi grăbiţi
Timisoara: Curierat pe două roţi pentru uituci şi grăbiţi

Omuleţii Velo Speed pedalează pentru necesităţile timişorenilor.

Pentru timişoreni cu o viaţă contra cronometru există remediul curieratului pe două roţi.

Oricine uită vreodată paşaportul acasă, deşi este deja la aeroport sau oricine doreşte să trimită cuiva un bucheţel de flori unei persoane dragi, poate apela la cei şase curieri Velo Speed din Timişoara. Aceştia cutreieră oraşul cu maximum 35km/h, iar odată ce primesc comanda de la timişoreni, pedalează printre ambuscade şi intersecţii către destinatar.
În spatele întregului demers ciclistic stă Lázsló Pecka Péter, actor la Teatrul Maghiar din Timişoara. „Am lucrat într-un magazin de biciclete din Budapesta, mai întâi în service, apoi ca vânzător, iar totul a fost un fel de summer job. Iar în 2008 am pus pe picioare acest serviciu de curierat, care în străinătate are mare trecere”, a precizat Lázsló Péter, patronul firmei de curierat.

Transport de acte, animale şi flori

Când vine vorba de ajutor, Lázsló Péter se alătură bicicliştilor care străbat atât întreaga hartă a Timişoarei, cât şi localităţi precum Dumbrăviţa, Săcălaz, Utvin, Chişoda, Giroc, Moşniţa Nouă sau Ghiroda. Timişorenii care doresc să trimită unui alt locuitor timişorean obiecte sau fiinţe de maximum 20 de kilograme, poate apela la omuleţii Velo Speed. Aceştia vor ajunge în maximum 40 de minute la orice destinaţie din oraş, cu pachetul intact. „Timişorenii încă nu sunt obişnuiţi cu acest serviciu, astfel că transportăm mai mult acte pentru diferite firme. Dar, de exemplu, în Budapesta, cunosc cazuri în care animalul de casă a fost transportat sau a existat şi o cerere pentru aducerea paşaportului unui om care aştepta în aeroport”, a precizat Lázsló Péter.

Printre obiecte ce pot fi transportate pot fi incluse şi cuptoarele cu microunde, dar totul se discută prin dispecerat. De asemenea, clienţii deveniţi fideli pot face comandă prin messenger. „Chiar vreau să ajut şi, încet, încet, timişorenii vor auzi de noi”, a spus Lázsló Péter.

Curierii adevăraţi trebuie să aibă muşchii şi nervii tari

Numărul curierilor Velo Speed este unul fluctuant, dar cei ce aleg să pedaleze în interesul timişorenilor, au febră musculară chiar din prima săptămână de pedalat excesiv şi rapid. În programul lor de lucru, de opt ore, ei pot ajunge să parcurgă şi 100 kilometri. Curierii pot fi recunoscuţi pe străzi după căştile şi mănuşile pe care le poartă, după rucsacul roşu sau după mini rulota agăţată de bicicletă.

Taxare
Cel mai mic tarif este de 7 lei, iar cel mai mare, de 18 lei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite