Timişoara: Curentul cu fluctuaţii a păgubit un cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Curentul cu fluctuaţii a păgubit un cartier
Timişoara: Curentul cu fluctuaţii a păgubit un cartier

Locuitorii din zona Plopi s-au trezit cu aparatura electronică arsă din cauza problemelor de pe reţeaua de utilităţi.

În urma unor fluctuaţii de tensiune a curentului electric distribuit de Enel, siguranţele dintr-un cartier întreg s-au ars.
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au fost asaltaţi de reclamaţii. Mai bine de 30 de timişoreni din cartierul Plopi au dat năvală la Protecţia Consumatorului sau au telefonat pentru a reclama faptul că, din cauza unor fluctuaţii de tensiune foarte mare a curentului, mai multe surse de curent s-au ars.
„Au fost foarte multe reclamaţii la adresa Enel, undeva între 30 şi 40 de plângeri. Din cauza unor fluctuaţii de tensiune a curentului electric în cartierul Plopi, au fost câteva şocuri puternice şi s-au ars sursele de curent ale oamenilor”, a spus Cristian Anton, directorul CJPC Timiş.

Răspuns dezamăgitor
Constantin Radu, proprietarul unui atelier unde se repară calculatoarele este una dintre persoanele care au cel mai mult de suferit de pe urma incidentului. „S-a luat curentul pentru o secundă şi când au dat drumul la curent a pocnit siguranţa”, povesteşte timişoreanul. Astfel de fluctuaţii de tensiune electrică sunt foarte dese în cartierul Plopi şi nu este prima oară când oamenii se plâng la Enel.
„Am fost să depun o cerere de despăgubire şi răspunsul doamnei de la ghişeu m-a dezamăgit total. Mi-a spus cumva că nu ştie dacă o să se rezolve”, a completat Constantin Radu.

Reclamaţii în insanţă
Furnizorii de utilităţi au încheiat contracte directe cu clienţii. Plângerile ajung în faţa judecătorilor. „Strădaniile noastre au ajuns în instanţă şi instanţa dă câştig de cauză furnizorilor. Acest lucru se întâmplă pentru că aceştia au o relaţie contractuală directă cu consumatorul”, a spus Anton.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite