Cum se împarte bugetul Timişoarei: două milioane de lei pentru sănătate, opt milioane pentru cultură, recreere şi religie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Copiilor Timisoara
Parcul Copiilor Timisoara

Proiectul de buget local pe anul în curs a intrat în dezbatere publică. Pentru investiţii sunt prevăzute 60 de milioane de lei, dintre care o sumă importantă merge spre Parcul Copiilor. Situaţia RATT-ului este însă în continuare dezastruoasă pentru că, pe de o parte se acordă o multitudine de facilităţi, dar pe de altă parte primăria nu îşi acoperă contribuţia.

Specialiştii din Primăria Timişoara prevăd pentru anul în curs un buget local de aproximativ 650 de milioane de lei, dintre care 400 de milioane venituri proprii. La capitolul investiţii sunt prevăzute 60 de milioane de lei. Din această sumă, învăţământul primeşte 1,7 milioane de lei, cea mai mare sumă mergând către extinderea Grădiniţei cu Program Prelungit numărul 26. La capitolul „sănătate” sunt alocate pentru investiţii 1,8 milioane de lei, bani din care se va cumpăra un tomograf la Spitalul Municipal, se va dota Spitalul de Copii şi se va moderniza Spitalul Victor Babeş.

Parcul Copiilor, perla campaniei electorale

În tot acest timp, capitolul „cultură, recreere şi religie” primeşte 8,3 milioane de lei, din care aproape şase milioane merg în Parcul Copiilor. După ani de zile în care nu s-a făcut nimic, parcul este numai bun de scos ochii timişorenilor în campania electorală. Lăsând la o parte faptul că proiectul trebuia terminat deja de o lună (în momentul licitaţiei firma s-a angajat să termine lucrarea în şase luni, ştiind că o să vină iarna), trebuie spus că proiectul a fost preferat unor cheltuieli necesare funcţionării.

Spre exemplu, pentru a funcţiona în 2012, RATT are nevoie de 3,5 milioane de lei lunar, în total 42 de milioane de lei. Prin proiectul de buget, primăria a alocat regiei doar 25 de milioane de lei. „Nu este nicio problemă. Dacă este peste 21 de milioane de lei este suficient pentru a funcţiona în primele şase luni pentru că după aceea se mai fac rectificări”, a spus managerul RATT, Ioan Goia. Pe lângă cei 25 de milioane de lei necesare cheltuielilor curente ale RATT, primăria mai plăteşte aproximativ 7 milioane de lei ratele pentru autobuzele cu burduf.

Pasajul din Calea Şagului, alte milioane

Terminate recent lucrările la pasajul din Calea Şagului, proiectul necesită o nouă investiţie, ce presupune consolidarea. Pentru această lucrare s-au alocat 1,8 milioane de lei. La capitolul „străzi” s-au alocat 2,6 milioane de lei, dintre care peste 2,4 milioane merg spre lucrări începute deja.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite