Cum se împart sutele de milioane. Bugetul Timişoarei se aprobă astăzi. Vezi unde se alocă bani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Copiilor Timisoara
Parcul Copiilor Timisoara

Consiliul Local Timişoara se întruneşte astăzi în şedinţă extraordinară pentru a aproba bugetul Timişoarei pe anul 2012. Şedinţa se anunţă una extrem de interesantă, ţinând cont că se împart cele 650 de milioane de lei din bugetul local.

Specialiştii din Primăria Timişoara prevăd pentru anul în curs un buget local de aproximativ 650 de milioane de lei, dintre care 400 de milioane venituri proprii. La capitolul investiţii sunt prevăzute 60 de milioane de lei. Din această sumă, învăţământul primeşte 1,7 milioane de lei, cea mai mare sumă mergând către extinderea Grădiniţei cu Program Prelungit numărul 26. La capitolul „sănătate” sunt alocate pentru investiţii 1,8 milioane de lei, bani din care se va cumpăra un tomograf la Spitalul Municipal, se va dota Spitalul de Copii şi se va moderniza Spitalul Victor Babeş.

Marele perdant, potrivit proiectului de buget, este RATT-ul, care a primit mult mai puţini bani decât a solicitat. Spre exemplu, pentru a putea funcţiona, Regia Autonomă de Transport Timişoara are nevoie de 42 de milioane de lei, dar i s-au alocat doar 25 de milioane. Managerul RATT spune că nu este nicio problemă, bazându-se pe o rectificare care se va face în vară.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum se împart banii Timişoarei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite