Cum să supravieţuieşti într-un oraş mare, fără niciun ban de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marciana Călina face parte dintre cei care arată că atunci când există bunăvoinţă şi ambiţie, totul este posibil. De loc din Turnu-Severin, tânăra a venit la Timişoara în urmă cu şase ani. A terminat o facultate şi a început-o pe a doua, fără a le cere părinţilor bani.

Cu 600 de lei a venit Marciana Călina în Timişoara. La 19 ani, ea a intrat la Universitatea de Vest, la Asistenţă Socială, la locurile fără taxă. Şi-a găsit repede o locuinţă şi încă din prima lună s-a angajat, pentru a se întreţine singură. În prezent este vânzătoare la unul dintre fast-food-urile din Complexul Studenţesc şi în paralel a început o a doua facultate, de Jurnalism, cu taxă. Din salariul său, Marciana Călina îşi plăteşte facultatea, chiria şi toate cele necesare.

Cum nu îşi poate permite să-şi închirieze o garsonieră doar pentru ea, tânăra a găsit o soluţie în funcţie de bugetul pe care îl are. „Locuim şase tineri, într-un apartament cu trei camere. Câte doi în fiecare cameră. Două fete şi patru băieţi. Aşa ne iese mai ieftin totul - chiria şi cheltuielile", explică studenta. Marciana nu ia masa în oraş, pentru că nu îşi permite, însă nu vede o problemă în asta.

„Fiecare dintre noi pune 100 de lei pe lună pentru mâncare. De două ori pe lună eu şi cealaltă fată mergem la cumpărături. Băieţii ne însoţesc mai rar. Pâinea o luăm separat, în fiecare zi. Cumpărăm fasole, orez, cartofi, roşii, mezeluri, carne congelată tocată şi gătim ce este mai simplu", mai povesteşte tânăra.
Marciana speră ca după ce termină a doua facultate să îşi găsească un loc de muncă pe măsura studiilor sale şi să rămână în Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite