Cum să revii în formă după mesele copioase din perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mişcarea este esenţială pentru a ne recăpăta vitalitatea şi energia
Mişcarea este esenţială pentru a ne recăpăta vitalitatea şi energia

 A mai trecut un an şi încă un Crăciun şi un Revelion petrecute alături de cei dragi. De pe mese nu au lipsit sarmalele şi cozonacii şi după aşa dezmăţ, puţini se mai pot lăuda cu o siluetă de invidiat şi cu aceeaşi vitalitate ca înainte de sărbători.

Perioada sărbătorilor de iarnă iese în fiecare an de sub semnul restricţiilor culinare. Oricât de exigenţi am fi cu noi înşine în timpul anului în ceea ce priveşte alimentaţia, cu greu rezistăm bucatelor tradiţionale de Crăciun şi Revelion. Şi nici nu este de condamnat, însă acum că am intrat într-un nou an trebui să începem cu dreptul şi să dăm startul unui regim de purificare a organismului.

Legumele şi fructele, secretul siluetei perfecte

Nutriţioniştii recomandă ca după săptămânile în care am consumat foarte multe produse din carne şi făinoase, e bine să ne construim o alimentaţie bazată mai mult pe legume şi fructe. „Consumul de fructe, asociat eventual cu polen şi miere este foarte bogat din punct de vedere nutritiv şi energetic", a explicat Rodica Nicolescu, medic timişorean. Aceleaşi calităţi le au nucile, migdalele şi alunele de pădure.

În ceea ce priveşte legumele, sfatul medicului este să fie consumate cu preponderenţă crude, nepreparate. „E bine să consumăm peste două treimi din cantitatea de legume în stare naturală. Au mult mai multe enzime şi fibre faţă de legumele fierte şi ajută organismul la digerarea alimentelor", a adăugat Nicolescu.

Nu uitaţi de mişcare!

Cum bine ştim, niciun regim alimentar nu dă rezultate dacă nu este însoţit şi de exerciţii fizice. Dacă nu aveţi timp să mergeţi la o sală de fitness, este suficient să vă plimbaţi 30-45 de minute în fiecare seară. O altă modalitate foarte plăcută de a consuma calorii prin mişcare este dansul.

Beţi multe lichide!

Şi pentru că hidratarea este deosebit de importantă în perioada unui regim de slăbit, nu trebuie să pierdem din vedere să bem doi sau trei litri de apă sau ceai de plante pe zi, eventual aromat cu câteva felii de lămâie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite