Cum să construieşti ilegal şi să-ţi iei autorizaţie în trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine nu a văzut cum arată haosul şi şmecheria le poate vedea în carne şi oase la Primăria Timişoara. Reprezentanţii primăriei, care ar trebui să fie un exemplu de corectitudine, acţionează exact ca şmecherii din construcţii care se apucă de lucru fără autorizaţie şi intră în legalitate dacă sunt prinşi.

În urmă cu aproximativ o săptămână muncitorii ADP au început lucrările de renovare a sediului Primăriei Timişoara. Clădirea este monument istoric, dar reprezentanţii primăriei au susţinut într-o primă fază că nu este nevoie de autorizaţie pentru lucrările executate. Mai târziu, primarul a spus că, de fapt, s-au început doar lucrări de igienizare, iar ulterior s-a constatat că e nevoie şi de înlocuirea uşilor şi autorizaţie. Abia după ce „Adevărul de Seară” a semnalat ilegalităţile, primăria a făcut însă demersuri pentru obţinerea autorizaţiei, luni s-au făcut primele formalităţi, iar miercuri autorizaţia era emisă.

„Noi am mutat Direcţia Fiscală şi a trebuit să igienizăm nişte încăperi. Ce înseamnă igienizări? Să repar zugrăveala, să curăţ, să mătur. Când am început asta s-a constatat că sunt necesare lucrări la cercevele, la uşi. Am făcut un certificat de urbanism, îmi trebuie avizul de la Monumente, o să iau autorizaţie de construcţie şi o să continui lucrările. Fiind clădire monument trebuie autorizaţie, dar igienizări şi aici înţeleg curăţenie sau reparaţii, pot să fac, că nu o să las clădirea să se prăbuşească doar pentru că trebuie autorizaţie”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite