Cum să călătoreşti gratuit în Europa? Patru timişoreni au găsit soluţia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promovând ecologia, patru timişoreni care lucrează în IT au lansat un site care îi ajută pe şoferii şi pe pasagerii să se găsească ușor pe internet pentru a împărţi călătoria în România şi Europa, împărţind o maşină, respectiv economisind bani şi benzină. Nu în ultimul rând se promite crearea de noi prieteni.

De aproape un an, aplicaţia online EkoRoad îi învaţă pe români cum să călătorească cât mai ieftin în toată Europa. Practic, călătoria este împărţită între necunoscuţi, astfel încât cheltuielile să fie cât mai mici pentru toată lumea.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Efectul final al programului este că „îi ajută pe utilizatori să economisească combustibil în perioada grea prin care trece țara noastră. Studii recente arată că, în urma scumpirii prețului carbutanților, din ce în ce mai mulți români apelează la a-și împărți costurile de călătorie cu alte persoane prin folosirea în comun a aceluiași automobil în cazul deplasărilor pe distanțe medii și lungi. Acest mod de a distribui costurile călătoriei între mai multe persoane este foarte frecvent utilizat, atât în statele mai dezvoltate ale Uniunii Europene, cât și în Statele Unite ale Americii. Multe dintre guvernele europene încurajează dezvoltarea unor asemenea proiecte prin promovarea avantajelor folosirii acestora și finanțarea proiectelor care suportă acest concept", spune Nicolae Surdu, unul dintre membrii echipei.



În aceste zile, pe site există disponibile călătorii către Marea Britanie, Belgia, Germania, Cehia, dar şi o serie de destinaţii în ţară. Cei interesaţi nu trebuie decât să acceseze aplicaţia, iar pe urmă pot afla mai multe despre şoferul care va efectua călătoria, dacă în maşină se fumează, dacă sunt admise şi animalele de companie şi nu numai.

Cei care au creat site-ul au testat şi poziţia de şoferi, ei împărţind maşina cu o serie de necunoscuţi. Până acum există aproape 1.000 de utilizatori, dovadă că site-ul are succes, românii sunt interesaţi atât de ecologie, cât şi de scăderea cheltuielilor. Dovadă, în ultima perioadă, traficul pe EkoRoad a crescut cu aproximativ 23 la sută, iar scumpirile iminente ale carburanților nu vor face altceva decât să încurajeze tot mai multe persoane în a folosi astfel de aplicații on-line.

image

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite