Cum să-ţi gestionezi mai bine banii - educaţie financiară pentru tinerii din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce să ai un buget personal? Cum se foloseşte un card de credit? De ce să economiseşti? Ce opţiuni financiare ai pentru viitor? Astfel de întrebări sunt abordate în cadrul programului de educaţie financiară derulat în Timişoara de RBS România în parteneriat cu AIESEC România şi Fundaţia CREDE.

Obiectivul MoneySense este să îi ajute pe tineri să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile financiare, precum şi competenţele în ceea ce priveşte gestionarea propriilor resurse financiare şi să le încurajeze simţul responsabilităţii. Aflat la cea de-a treia ediţie, programul va reîncepe în luna octombrie. În cadrul ultimei ediţii, ce s-a desfăşurat în perioada aprilie - mai 2011, peste 65 de elevi din Timişoara au participat la sesiunile de educaţie financiară livrate de voluntarii internaţionali din Singapore şi Filipine.

La nivel naţional în anul şcolar 2010-2011 peste 5.100 de elevi au beneficiat de lecţii de educaţie financiară prin intermediul MoneySense. Componenta pentru liceu a programului s-a adresat tinerilor prin intermediul sistemului formal de învăţământ, în cadrul orelor de clasă, cât şi prin intermediul educaţiei non-formale, prin seminarii şi workshop-uri interactive susţinute de studenţi internaţionali. Programul s-a derulat în 101 licee din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. 63 de profesori, 18 studenţi internaţionali şi 40 de voluntari RBS au facilitat acest proces de învăţare a aspectelor referitoare la bugetul personal şi produsele bancare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite