Cum împărţeau banii poliţiştii şi vameşii şpăgari şi cum se „furau” între ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În rechizitoriul Lotului 2 Moraviţa procurorii DNA specifică modul în care se împărţeau banii primiţi de la traficanţii care introduceau în ţară ţigări de contrabandă. Deseori, poliţiştii de frontieră declarau colegilor că au primit sume mult mai mici, pentru a rămâne cu mai mulţi bani.

„Despre modul de împărţire a acelor foloase, investigatorul sub acoperire a discutat şi cu BILIUZ VALENTIN SORIN, care şi-a exprimat părerea în sensul că e firesc ca agenţii de poliţie de pe sensul de intrare în ţară să primească o sumă mai mare de bani, pentru că „...nici nu a riscat cât am riscat eu ...[...]... că noi am stat cu târşa..".

Pe fondul unei alte convorbiri pe care investigatorul sub acoperire a purtat-o cu ofiţerul DRAGOMIR VALERIAN, acesta a menţionat că i-a dat agentului BUDRIŞ CORNEL FLORIN suma de 70 euro, iar lui DRĂGAN SEBASTIAN, 50 euro. Privitor la suma de bani care i-a revenit lui BUDRIŞ CORNEL FLORIN, ofiţerul DRAGOMIR VALERIAN a afirmat „... şi el, oricum trebuie să facă diferenţa de ...posturi. Una e să lucrezi la tir şi alta e să lucrezi pe intrare...", argumentând în acest mod de ce îi dăduse o sumă mai mare de bani lui BILIUZ VALENTIN SORIN. Totodată, DRAGOMIR VALERIAN i-a cerut investigatorului sub acoperire să susţină faţă de BUDRIŞ CORNEL FLORIN că ar fi primit doar 100 euro.
În contextul unei discuţii care a avut loc între investigator şi DĂRĂBUŢ FLORIN, acesta din urmă a spus că a „vorbit el cu ŢĂRAN IOAN şi că i-a dat acestuia [...]... mai mult decât suficient", însă s-a eschivat să menţioneze, în concret, suma de bani remisă, adăugând că „...dacă cu asta nu-i mulţumit, cu ce i-am trimis eu, mai mult nu pot...".

În jurul orei 18:48, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat BUSSE ANGELICA FLORICA, care i-a precizat vameşului TARCEA PETRU, în prezenţa investigatorului sub acoperire, că avea 8 baxuri de ţigări, dispuse în trei autoturisme, situaţie în raport cu care a dat suma de 400 euro, cu titlu de mită.

După o altă perioadă de timp, investigatorul sub acoperire a primit de la DĂRĂBUŢ FLORIN suma de 250 euro, care reprezenta partea care se cuvenea poliţiştilor de frontieră din suma de 500 euro care fusese colectată, cu titlu de mită, de la traficanţii de ţigări, după momentul în care avusese loc acea primă împărţire a respectivelor foloase.

Investigatorul sub acoperire i-a comunicat acest aspect ofiţerului DRAGOMIR VALERIAN, care a afirmat „....îi împărţim! Ce? Mai ştie cineva de ei? Nu mai ştie nimeni", astfel că, el şi-a păstrat 100 euro, iar diferenţa de 150 euro i-a dat-o investigatorului", menţionează investigatorul Mihai Cristian Vodă în raportul întocmit pentru ziua de 30 octombrie 2010, când a a intrat de serviciu în tură de noapte la P.T.F. Moraviţa şi a fost repartizat la postul control fizic auto, pe sensul de intrare în ţară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite