Cum a ajuns o firmă de 100 de dolari proprietara Hotelului Continental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul celui mai mare hotel, deţinut de o firmă americană, are probleme cu fantomele trecutului său financiar. Hotelul Continental a fost achiziţionat de o firmă de apartament din Miami (SUA), fiind cumpărat în urma unei tranzacţii ciudate de la fostul ospătar al lui Ceauşescu.

Bătaie de un milion de dolari pe Hotelul Continental, deţinut de o firmă de 100 de dolari

Război civil la Hotel Continental: patronul a pus sechestru pe casa fostului manager

Hotelul Continental este deţinut de o firmă cu sediul la Hollywood

Managerul Hotelului Continental, transformat în manipulant
Cel mai mare hotel din Timişoara se află în centrul unui război financiar fără precedent. Timişoreanul Constantin Zaharia, cu cetăţenie română şi americană, deţine firma Continental, care are în proprietate hotelul. Firma Continental, cu un capital social de 2,5 milioane de dolari, a fost vândută de Zaharia unei firme americane din oraşul Miami, care are un capital social de 100 de dolari, unde tot Zaharia e proprietar.

Fantoma ospătarului lui Ceauşescu
Constantin Zaharia a cumpărat hotelul în 1999 de la Cornel Urcan, fostul ospătar al lui Ceauşescu, care ulterior a ajuns rapid în puşcărie, fiind acuzat de tranzacţii dubioase. Urcan a murit anul trecut, iar fiul său, Tinel Urcan, se luptă acum să recupereze hotelul. „Hotelul a fost luat în mod ilegal de la tatăl meu. Eu intenţionez să îl recuperez. Am două procese pe rol cu Hotel Continental şi cu Zaharia Constantin", a spus Tinel Urcan. Tatăl său, ospătarul preferat al lui Ceauşescu, şi-a petrecut câţiva ani în puşcărie, însă a fost declarat nevinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în noiembrie 2008, la o lună după ce a murit.

Datoria care îl bântuie pe Zaharia Constantin

Înainte să intre în puşcărie şi să îi fie luat hotelul de către Zaharia Constantin, Cornel Urcan a vândut o creanţă de 500.000 de dolari de la afaceristului timişorean Eugen Seracin. Acum afaceristul intenţionează să recupereze banii de la actualul patron, Zaharia Constantin, şi a solicitat dizolvarea firmei care deţine hotelul. „La datoria de jumătate de milion de dolari se adună şi dobânda la cursul BNR. Se ajunge pe la 1,3 milioane de dolari. Zaharia a vândut capitalul social al firmei Continental către firma de 100 de dolari din America. Cum să recuperez eu banii de acolo? Am discutat cu Zaharia, care a promis că îmi dă banii, dar nu s-a ţinut de cuvânt", a spus Eugen Seracin pentru reporterii Adevărul de Seară Timişoara.

Ospătarul preferat al lui Ceauşescu a murit cu un „cec” de 500.000 de dolari în buzunar

Fiul ospătarului preferat al lui Ceauşescu: „Lupt să recuperez Hotelul Continental de la cei care l-au luat de la tatăl meu”

Ospătarul favorit al lui Ceauşescu a fost băgat în pământ de procese

Fostul manager a fost înlăturat

Dan Lupu, de 37 de ani, managerul din ultimii ani al Hotelului Continental, a fost concediat recent, acuzat de patroni că nu a făcut performanţe. Lui i s-a reproşat situaţia economică precară a celui mai mare hotel din Timişoara în primul semestru din 2009. Prin urmare, funcţia sa de manager a fost desfiinţată. La schimb, reprezentanţii firmei care deţin hotelul i-au propus să preia funcţia de manipulant, singura disponibilă în Hotelul Continental. „Posturile de manager şi director general desfiinţate urmează să fie preluate de noul administrator", se arată în motivarea deciziei de concediere.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite