Timişoara: Cum se văd parcurile prin ochii timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cum se văd parcurile prin ochii timişorenilor
Timişoara: Cum se văd parcurile prin ochii timişorenilor

Cele două luni de campanie a ziarului „Adevărul de Seară” au scos la iveală problemele cu care se confruntă plimbăreţii. Nemulţumirile timişorenilor au ajuns la urechile autorităţilor, iar în unele zone verzi situaţia s-a schimbat.

Campania „Aşa vreau parcul meu!”, care a prezentat sâmbătă de sâmbătă problemele cu care se confruntă cetăţenii în parcurile din oraş, a luat sfârşit. Zece parcuri au fost personajele principale ale acestui serial şi opt cartiere din oraş au fost vizate ca locaţii cu parcuri proaste. Timişorenii s-au implicat intens pe tot parcursul campaniei, iar foarte mulţi au ţinut să-şi exprime nemulţumirile legate de parcul din zona lor.
Articolele au fost intens urmărite şi pe site-ul timisoara.adevarul.ro. Aproape 8.000 de internauţi au citit despre situaţia parcurilor şi zeci şi-au exprimat online nemulţumirile lor. 

Campania care a schimbat ceva
Timişorenii care locuiesc în Lipovei sau Bălcescu se pot „lăuda” doar cu parcuri invadate de boschetari care consumă alcool în faţa copiilor sau cu lipsa spaţiilor de joacă. Scuza permanentă a autorităţilor a fost criza, de bani şi de spaţii. Cu toate acestea, campania a adus şi un strop de lumină în cuibul parcurile uitate. „În urma mediatizării problemelor din parcul Lipovei, numărul boschetarilor a scăzut cu 90 la sută. Mulţumim Adevărul”, a comentat online „Dert”. Problema absenţei agentului de pază din parcuri, mai ales în cele noi, a fost cel mai des semnalată. Este şi singurul lucru despre care autorităţile recunosc că este greu de rezolvat.
„Avem personal foarte redus, patrulăm atunci când putem în toate parcurile, dar nu putem fi peste tot”, a precizat de nenumărate ori Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

Timişorenii vor Parcul Copiilor înapoi
Cei mai mulţi cetăţeni sunt supăraţi că într-un oraş mare ca Timişoara Parcul Copiilor are lacăt la poartă. „Dacă e să ne referim la parcuri de joacă, cel mai dureros periplu se desfăşoară de ani în Parcul Copiilor, care nu numai că nu a mai fost renovat din 1986, dar a fost chiar demolat total prin 2006”, a comentat, pe timisoara.adevarul.ro, Leo.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite